Labdarúgás

2023.11.02. 17:15

Újra Román Kupa-lázban ég Nagyvárad

A Bihar FC – Bukaresti Dinamo mérkőzés ma este 20.30 órától kezdődik a Bodola Gyula Stadionban. A találkozót, amelyre minden jegy elkelt a Digi Sport 1 is élőben közvetíti.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

Ellentétes előjelekkel várhatják a péntek esti Bihar FC – Bukaresti Dinamo találkozót a mérkőző felek, hiszen míg a házigazdák veretlenül állnak a III. Liga 8. csoportjának élén, a fővárosiak nyolc mérkőzés óta képtelenek nyerni a Szuperligában. A Dinamo legutóbb augusztus 19-én győzött az élvonalban, 3–2-re a Voluntari otthonában. A Román Kupában jobb eredményeket értek el a bukarestiek, augusztus 29-én 2–1-re verték a Metaloglobust, ami tulajdonképpen az utolsó győzelmük volt hivatalos mérkőzésen. A csoportkör első fordulójában 1–1-es döntetlent értek el hazai pályán a Krajovai FCU 1948 ellen.
A váradiak elleni mérkőzésen Ovidiu Burcă, a Dinamo vezetőedzője várhatóan azoknak a játékosoknak ad lehetőséget a bizonyításra, akik az utóbbi időben kevesebbet játszottak, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az UTA elleni mérkőzésre a csapat legjobbjai frissek legyenek. Így a péntek esti kezdőcsapatában helyet kaphat Ricardo Grigore, David Irimia, Lamine Ghezali és Andrei Ahmed Bani is. A bukaresti csapatnak egy hiányzója van, a hosszú ideje sérült Gabriel Moura, aki még legalább két hétig nem állhat klubja rendelkezésére.

Szurkolói ankétot hirdettek

A bukarestiek küldöttsége ma este érkezik repülővel Nagyváradra, és a Ramada Hotelben száll meg. A dinamósok öt napot töltenek Nagyváradon, mivel a péntek esti kupameccs után hétfőn 18 órától az Aradi UTA csapatával is megmérkőznek a Szuperliga keretein belül. A fővárosiak több edzést is tartanak ebben az időszakban, információink alapján az elsőre, egy 30 perces lazításra péntek délelőtt 11 órától kerül sor a nagyváradi AEK műfüves bázisán.
A Vörös Kutyák szombaton 11 órától, illetve vasárnap 16 órától a nagyszalontai pályán edzenek majd. A klub, bár története legeredménytelenebb időszakát éli, továbbra is rengeteg szurkolóval rendelkezik Bihar megyében. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Dinamo hivatalos Facebook-oldalán tett bejegyzésben szombat estére szurkolói találkozót hirdettek a Ramada Hotelbe.
„A Dinamo 19 év után tér vissza Nagyváradra, ennek apropóján egy nagyszerű eseményt szervezünk a szurkolóknak, akik ebben a csodálatos városban élnek. Gyertek el szombaton, november 4-én, 20.30-tól a nagyváradi Ramada szállodába, ahol közös fényképet és autogramot is lehet majd kérni a csapat játékosaitól. A szálloda konferenciatermében egy kérdezz-felelek ankétot rendezünk, melyen vezetőedzőnk, Ovidiu Burcă is jelen lesz, hogy beszélgessen a Dinamo szurkolókkal. A rendezvény maximális befogadóképessége 100 fő, a Dinamo fenntartja a jogot, hogy ezen feltételek mellett korlátozza a belépést” – áll a piros-fehérek közleményében.
A Dinamo legutóbbi hivatalos nagyváradi mérkőzését 2004. március 20-án rendezték, akkor 14000 néző előtt 3–2-re nyertek a Bihar FC ellen a bajokságban éllovas fővárosiak. A gólokat Vrăjitoarea (54.), Dianu (87.), illetve Florentin Petre (57.), Dorin Semeghin (60.) și Claudiu Niculescu (81.) szerezték. A telt ház a holnapi meccsen is garantált, a mérkőzésre az összes jegy elkelt, a stadionba a beléptetés pedig már 3 órával az első sípszó előtt, 17.30-tól megkezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában