Kosárlabda

2023.11.02. 17:20

Triplaeső zúdult a váradiakra Varsóban

Második vereségét is elszenvedte szerda este a Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata a FIBA Európa-kupa J csoportjában.

Forrás: legiakosz.com

Jósa Attila

A váradi csapat 11 ponttal, 90–79-re maradt alul a Varsói Legia otthonában. A vereség miatt tovább csökkentek a Vörös Oroszlánok továbbjutási esélyei. Emlékeztetőül: csak a csoportok győztesei és a második helyezettek közül a hat legjobb jut tovább. A szerda esti mérkőzést a lengyelek uralták, a VSK U a 3. percben 8–7-re még vezetett, de ezt követően végig futhatott a pénze után a piros-kék alakulat. A Legia játékosai remek százalékkal dobtak távolról, nem kevesebb, mint 14 hárompontos kosarat süllyesztettek el a váradiak gyűrűjében. A 25. percben felzárkózott a VSK U (50–49), de Pipes és Vital tripláinak köszönhetően pillanatok alatt visszaállt a 10 pontos különbség a két csapat között. A mérkőzés játékvezetői több esetben is vitatható támadó szabálytalanságot ítéltek a váradiak ellen, az ellentmondásos döntések miatt tiltakozó Cristian Achim vezetőedző pedig technikai hibát is kapott a bíróktól, ami végképp megpecsételte a VSK U sorsát. A Legia végül 90–79-re nyert, és 6 ponttal áll a J csoport első helyén, a lengyeleket a Lévai Patrioti követi 5 ponttal. A VSK U 4 ponttal a 3. helyen áll. A következő fordulóban a nagyváradiak idegenben játszanak a Lévai Patrioti ellen, ahol mindenképpen győzniük kell ahhoz, hogy még reménykedhessenek a csoport második helyében. A csapat következő bajnoki mérkőzésére november 4-én, szombaton Ploieşti-en kerül sor a Nemzeti Ligában.

A bírókat okolja Achim

A mérkőzés után Cristian Achim nagyon elégedetlen volt a játékvezetéssel, mondván, hogy a bírók nem tisztelték a csapatát: „Edzői pályafutásom során először a bíráskodással kezdem. Ezen a mérkőzésen a játékvezetés nem volt jó. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a tiszteletnek még a csöppnyi fokával sem bántak velünk. Nem vártam ilyen hozzáállást néhány játékvezetőtől ebben a rangos sorozatban. Szeretném kiemelni, hogy a csapatunk nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy részt vegyen a FIBA Európa-kupában. Pénzt, erőfeszítést, utazást, többletmunkát és így tovább… Nem normális állapot, hogy így bánnak velünk. Természetesen gratulálunk a Legiának, nagyon jó játékosaik és edzőjük van. Szeretem ezt a sportcsarnokot, a közönséget, az itteni légkört. Ez egy jó hely a kosárlabdázás számára.”

Jegyzőkönyv

Varsói Legia – Nagyváradi VSK U 90–79 (23–19, 22–19, 21–19, 24–22).
Legia: Vital 30, Pipes 16, Ponitka 12, Kolenda 12, Holman 11, Cowels 6, Sobin 2, Kulka 1, Wika. Vezetőedző: Wojciech Kaminski.
VSK U: Tarolis 23, Pearson 20, K. Richard 9, Freeman 8, Neal 8, N. Markovic 6, Nicolescu 3, Gotcher 2, Baciu, T. Gheorghe. Vezetőedző: Cristian Achim.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában