Sport

2023.11.27. 08:46

Bebiztosította helyét a felsőházban a Bihar FC

A Nagyváradi Bihar FC 4–1-re nyert szombat délután a Székudvari SK vendégeként a harmadosztály 8. csoportjának 14. fordulójában, ezzel bejutott a jövőre esedékes felsőházi rájátszásba.

Szakács Dávid 

A Nagyváradi Bihar FC bombaformában kezdte a székudvari találkozót, miután már a 10. percben kétgólos előnyre tettek szert Andrei Moga, illetve Sergiu Jurj révén. A Székudvar a bekapott találatokat követően megrázta magát, és sikerült szépítenie a korábbi Bihar FC-labdarúgó, Bogdan |oca találatával (1–2). A vendégek ezután még nagyobb nyomást helyeztek ellenfelükre, a székudvariak alig jöttek ki a saját térfelükről. A 38. percben Sergiu Jurj újból betalált, így a váradiak 3–1-es előnnyel mehettek szünetre. A második félidő az elsőhöz hasonlóan a Nagyvárad kedve szerint alakult, miután Sergiu Jurj harmadik gólja az 53. percben eldöntötte a találkozót (1–4). Jurj a bajnokság góllövőlistájának az élén áll 19 találatával. A győzelemnek köszönhetően Florin Farcaş legénysége továbbra is vezeti a pontvadászatot 34 ponttal, de ami még fontosabb, a nagyváradiak bebiztosították a helyüket a jövő tavasszal esedékes felsőházi rájátszásba, ahol nagy valószínűséggel a Temesvári Poli, a Pécskai Progresul, illetve az Újpécsi CSC ellen harcolnak majd az osztályozóba való bekerülésért. „A mi szájízünk szerint alakult a mérkőzés, egyértelműen domináltuk a játékot, rengeteg lehetőséget alakítottunk ki. Örülök, hogy senki sem sérült meg, mert a pálya állapota hagyott némi kívánnivalót maga után. Gratulálok Sergiu Jurjnak, kiváló formája újból a csapat hasznára vált” – nyilatkozta a találkozót követően Florin Farcaş.

Jegyzőkönyv

Székudvari SK – Nagyváradi Bihar FC 1–4 (1–3). Bogdan |oca (17.), ill. Andrei Moga (5.), Sergiu Jurj (10., 38., 53.) Székudvar: Mucha – Turcuş, Ghermeş, Ţoca, C. Covaci (D. Covaci, 46.), Mintaş (Pirtea, 46.), Clej (Caia, 65.), Lezeu (Călău, 75.), Serengău (Flueraş, 70.), Ciornei, Cânpan. Vezetőedző: Gheorghe Cameniţă. 
Bihar FC: Pînzariu – C. Jurj, Bactăr (Ioviţă, 46.), Farcaş, Stoian, Calugher (Cherman, 62.), Vasile, Ban, Moga (Chindlea, 70.), Chitaş (Sorian, 83.), S. Jurj (Hosu, 70.). Vezetőedző: Florin Farcaş
Játékvezetők: Cristian Codrea – Daniel Ştefan Lar és Şerban Buie (mindannyian Nagybányáról) J

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában