Tenisz

2023.10.18. 15:22

Meglepetés a Transylvania Open első fordulójában

Jósa Attila

Az első számú esélyesnek tartott román teniszező, Sorana Cîrstea meglepetésre 6:3, 6:3 arányban kikapott a német Eva Lys-től kedd este, a kolozsvári BT Arénában zajló, 259.303 dollár összdíjazású Transylvania Open torna első fordulójában. Az ötödik favorit, Ana Bogdan egy óra 25 perc után győzött 6:4, 6:1-re a bolgár Viktoria Tomova ellen. Tomova kezdett jobban, és 2:0-ra vezetett, de Ana Bogdan kiegyenlítette a mérkőzést, és 6:4-re megnyerte az első szettet. A folytatásban Bogdan 4:0-nál ellépett, végül 6:1 arányban megnyerte a második szettet is. A román játékos 4220 dollárral lett gazdagabb győzelme után, emellett 30 WTA-pontot is szerzett. Bogdan a legjobb 16 között a 17 éves cseh Nikola Bartunkovával találkozik.

Irina Bara és Jaqueline Cristian párosban szintén a negyeddöntőbe jutottak a Transylvania Open versenyen. Az első fordulóban a román Mara Gae-vel, a US Open idei páros bajnokával a juniorok versenyében, valamint a bolgár Viktoria Tomovával találkoztak. A mérkőzés végig kiegyensúlyozott volt. Az első szettben négy brék volt egymás után, ekkor 3:2 volt az állás Gae és Tomova javára, de minden a tie-breakben dőlt el. Bara és Cristian 3:0-ra vezetett, ezt követően azonban zsinórban 7 pontot veszítettek. A második szettben Bara és Cristian 4:5-nél meccslabdát hárított, innentől pedig nem volt megállás, a román páros 6:7 (3), 7:6 (5), 10:4 arányban megnyerte a mérkőzést.

A világranglistán legjobb helyen (116.) jegyzett magyar játékos, Bondár Anna az ukrán Anasztaszija Szoboljeva (328.) ellen lépett pályára és magabiztos, 5:7, 6:2, 6:3 győzelemmel jutott tovább a következő fordulóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában