Voltizsálás

2023.10.10. 16:56

Lovastorna bajnokságot rendeznek Váradlesen

Forrás: Lovasok.hu

Szakács Dávid

A lovon akrobatikázó sportolók jelenleg az Országos Lovastorna Bajnokságra készülnek, amelyet október 15-én 11 órától rendeznek meg a Váradlesen található Horse Heaven sportbázison (Miersig út 25R. szám). Az eseményt az Equs Art Sportegyesület szervezi, amely a megye egyetlen olyan lovas klubja, amely lovastornára tanítja a gyerekeket. A nyár elején a Horse Heaven adott otthont a sportág Román Kupájának is.

A lovastorna (voltizsálás), tornagyakorlatok vágtázó lovon történő végrehajtását jelenti, amely Romániában és Magyarországon is nagy hagyományokkal rendelkező látványos lovassport. A sportág 1920-ban és 1928-ban Olimpiai versenyszámként is szerepelt.

„A voltizsálók szemet gyönyörködtető gyakorlatokat végeznek a lovakon gyalogló vagy vágtázó tempóban. A zenei témák és az összetett koreográfia elvarázsolja a nézőket. A versenyzők egyéni, páros és csapatversenyszámokban mutatják majd meg tehetségüket a torna folyamán” – mondta Daciana Sabău, az Equs Art elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában