Kosárlabda

2023.10.19. 15:56

Későn ébredtek a váradi kosarasok

A Nagyváradi VSK U 91–93–re kikapott hazai környezetben szerda este a felvidéki Lévai Patrioti együttesétől a FIBA Európa-kupa J csoportjának első fordulójában.

Forrás: baschet.ro

Szakács Dávid

Ahogy azt már egy korábbi cikkünkben megírtuk a Nagyváradi VSK U ultrái kijelentették, hogy bojkottálni fogják a váradi csapatnak a Lévai Patrioti ellen játszott mérkőzését a FIBA Európa-kupában. A klub elnöke, Șerban Sere megbeszélésre hívta a Toni Alexe nevét viselő szurkolócsoportot, akik végül jobb belátásra térve a csapat mellett voltak az egész összecsapás folyamán.
A Nagyvárad remekül kezdte a találkozót, Neal szépségdíjas hárompontosával. A szlovákok gyorsan reagáltak a hazaiak játékára, Kaukiainen és Adaway kosarainak köszönhetően gyorsan átvették a vezetést. Baciu és Neal azonban hibátlanul hozta le az első 10 percet, így a váradiak nyerték meg az első játékrészt 28–25-re. A második negyedben a házigazdák ugyanúgy egy triplával indítottak Pearson révén. A Patrioti futott az eredmény után, ám a Vörös Oroszlánok Markovic és Gotcher dobásaival megtartották az előnyt (51–46).
A szünetet követően viszont teljesen megváltozott a mérkőzés képe, a VSK U kosárlabdázói mintha bent maradtak volna az öltözőben, olyannyira gyengén játszottak. A lévaiak először megfordították a meccset, majd percekkel később már 9 pontos előnyre tettek szert, az utolsó 10 perc előtt az állás 79–70 volt a javukra. A negyedik játékrész elején a szlovák gárda már 11 ponttal is vezetett, de Várad nem adta fel a küzdelmet. Neal hárompontosai visszahozták a meccsbe a nagyváradiakat, drámaivá téve az utolsó perceket. Nagy nehézségek árán, ám végül a Léva megnyerte az összecsapást 93–91-re, így Cristian Achim tanítványai vereséggel mutatkoztak be az Európa-kupa csoportjukban. A vereség ellenére Neal teljesítménye kiemelkedett a mezőnyből, hiszen 30 pontot dobott, 4 lepattanót szerzett, illetve 7 asszisztot adott a mérkőzés folyamán. A másik oldalon a szlovák csapatból a finn Severi Kaukiainen volt a legeredményesebb 20 ponttal, őt követte Drasko Knezevic 19-cel.
„Ez egy nagyon fájdalmas vereség, egy olyan vereség, amely nagyon megnehezíti számunkra a továbbjutást. A vicces az, hogy úgy kaptunk ki, hogy a játékunkat nem minősíteném rossznak. A játékosok nagy erőfeszítést tettek, jó százalékkal fejezték be a mérkőzést, és még most sem tudom megmagyarázni, hogyan veszítettük el a meccset” – nyilatkozta a lefújást követően Cristian Achim, a VSK U vezetőedzője. A piros-kékek a következő találkozójukat a Nemzeti Ligában játsszák idegenben október 21-én, 18 órától a Konstancai VSK ellen.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U – Lévai Patrioti 91–93 (28–25, 23–21, 19–33, 21–14)
Nagyvárad Aréna, 2000 néző
VSK U: Richard 9, Neal 30, Gheorghe, Freeman 10, Schmidt, Gotcher 6, Pearson 12, Năstruț, Nicolescu 6, Baciu 10, Markovic 8. Vezetőedző: Cristian Achim
Patrioti: Wheeler 13, Pazicky, Knezevic 19, Kaukiainen 20, Kovac 10, Bojanovsky 6, Bachan 7, Chaban, Howard 9, Solcansky, Adaway 9, Krajovic. Vezetőedző: Michal Madzin
Játékvezetők: Georgios Poursanidis (görög), Ali Sakaci (török), Sava Cetkovic (montenegrói)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában