Sport

2023.09.07. 16:54

Villanyfényes mérkőzések a Bodolában

Jósa Attila

Sajtótájékoztatón jelentette be csütörtök reggel George Tătar, a Bihar FC elnöke, hogy sikerült megállapodást kössenek egy nagybányai céggel, így a nagyváradi Bodola Gyula Stadionban villanyfényes mérkőzéseket is lehet majd rendezni az ősz folyamán. A Román Kupában így a FCSB-t és a Dinamót is hazai pályán fogadhatja a váradi klub. A nagy érdeklődésre való tekintettel a klubvezető elmondta, érdemes bérleteket vásárolni, hiszen a bérletesek 100 lejért a csapat összes hazai mérkőzésére bemehetnek, beleértve a kupameccseket is. A jegyárakkal kapcsolatban a jövő héten ad ki közleményt az egyesület.
A mobil reflektorok üzembe állítását szeptember 27-e körüli időpontra tervezik, és csak a Dinamo elleni, november 1-je körüli időpontra tervezett mérkőzés után szerelik le. Elképzelhető, hogy bajnoki meccseket is játszhat villanyfénynél a gárda ebben az időszakban.
Bár a villanyfényes mérkőzések híre rég nem látott izgalomba hozta a váradi szurkolókat, főleg a fiatalabb olvasóinknak írjuk, hogy a váradi stadion már a hatvanas évektől rendelkezett reflektorokkal, edzéseket, felkészülési meccseket is villanyfénynél játszott a több névváltoztatáson átesett klub abban az időszakban. A hetvenes évek végén a Bihar FC a brazil Ponte Pretával (3–4), illetve az Eintracht Frankfurttal (0–0) is megmérkőzött, a váradi szurkolók kollektív emlékezete alapján ezeket a barátságos meccseket is villanyfénynél rendezték. Bár erről nem találtunk pontos adatot, többek szerint az utolsó alkalom, amikor felkapcsolták a világítást a stadionban, az az 1984-es Románia – Izrael barátságos meccset megelőző napon volt, amikor a zsidó állam csapata az esti órákban tartotta edzését. A reflektorokat és az álványokat az 1988-as feljutást követően szerelték le, amikor a „kanyarok” beépítésével a stadion elnyerte jelenlegi formáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában