V. Liga

2023.08.23. 17:29

Visszaléptek a bajnokságtól a szentjobbiak

Forrás: Facebook

Jósa Attila

Hétvégén megkezdődnek a küzdelmek a megyei labdarúgó bajnokságokban. Az V. Liga 14 csapattal indul, kettővel kevesebbel, mint a regisztráció véglegesítésekor, ezért a versenynaptárat helyenként át kellett alakítani. A változtatás oka, hogy a Szentjobbi Haladás és a Nagyváradi Viitorul bejelentette, hogy nem tud részt venni a bajnokságban. Utóbbi újoncként szerepelt volna a pontvadászatban, a Haladás visszalépése azonban mindenképpen meglepő, hiszen a tavalyi idényben egy igazán ütőképes csapatot sikerült kialakítsanak a szentjobbiak, amely az utolsó fordulókig versenyben volt a bajnoki címért folytatott harcban.

A visszalépéssel kapcsolatban Zatykó Jácint, Szentjobb polgármestere nyilatkozott a szerkesztőségünknek: „Közös döntést hoztunk a játékosokkal és a technikai stábbal, mindenféle szempontból megterhelő lett volna 15 mérkőzés az őszi idényben. Amatőr szintről beszélünk, de gyakorlatilag decemberig minden vasárnapot meg kellett volna vonjunk a családunktól, ez nem fér bele és akkor a szereplés anyagi vonzatáról még nem is beszéltünk. Ami zavaró, hogy csak a beiratkozásunk után derült ki, hogy egyetlen csoport indul 16 csapattal, velünk senki nem kommunikált, pedig ha ezt tudjuk, talán bele sem vágunk. A klub nem szűnik meg, ha rendeződik a helyzet, visszatérünk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában