Válogatott

2023.08.10. 16:43

Második mérkőzésüket is elvesztették az U17-es vízilabdázók

Forrás: FRP

Szakács Dávid

Az U17-es román vízilabda-válogatott a második mérkőzésén is vereséget szenvedett a manisai (Törökország) Európa-bajnokság C jelzésű csoportjában. A trikolórok Franciaországtól kaptak ki 14–8-ra, ezzel eldőlt, hogy a következő fordulóban a román vízilabdások csupán a 13-16. helyekért vívhatnak. A csapatban a váradi vízilabdát Szilágyi Marcu kapus, valamint Mihai Fitero, Ianis Soponar, Andrei Marinescu és Raul Șandru mezőnyjátékosok képviselték. A román válogatott legjobbja Marinescu volt, aki 4 gólt szerzett a találkozón. Románia utolsó csoportmérkőzését Lengyelország ellen játszotta lapzártánk után.

A magyar vízilabda-válogatott kiválóan teljesít a tornán, miután az A kvartettben az első találkozójukon 11–6-ra simán legyőzték Montenegrót. A folytatásban már egy nehezebb összecsapás következet, Magyarország a spanyolokkal szemben döntetlennel zárt (12–12). Az utolsó mérkőzésükön Horvátország ellen szálltak vízbe, ahol a magyarok újból pazar játékot bemutatva 13–9-re nyertek, így bejutottak a kontinens viadal negyeddöntőjébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában