Sport

2023.08.14. 09:37

Buziásfürdőn is nyert a Nagyváradi Bihar FC

A Nagyváradi Bihar FC szombaton idegenben nyert 1–0-ra a szintén harmadosztályú Buziásfürdői Phoenix otthonában egy felkészülési mérkőzés során.

Forrás: fcbihor.ro

Szakács Dávid
A Bihar FC szombaton folytatta az új idényre való felkészülés során tervezett barátságos mérkőzéseket. A piros-kékek ezúttal idegenben, a szintén a harmadik ligában szereplő Temes megyei Buziásfürdői Phoenix ellen léptek pályára. A mérkőzést a nagyváradiak irányították, több nagy helyzetet is kialakítva, ám a győztes találatot a végjátékban, Florin Chitaş révén tudták megszerezni (0–1). Florin Farcaş vezetőedző a következő játékosokkal kezdte a találkozót: R. Bob – Fl. Dragan, Al. Popa, D. Stan, L. Ioviţă, G. Cherman, V. Calugher (A. Chindlea, 30.), Clemeniuc, T. Serediuc, I. Ban, Sg. Jurj. A 60. perctől pályára lépett még: M. Pînzariu – C. Jurj, Sg. Bactăr, R. Farcaş, Al. Stoian, G. Cherman (Valkai A., 75.), R. Gunie, A. Moga, Al. Sorian, Fl. Chitaş, M. Hosu. A váradiak augusztus 16-án, szerdán 17:30-tól a Kolozsvári Sănătatea-val szemben harcolnak majd a továbbjutásért Kolozsváron, a Román Kupa harmadik körében. Sorsoltak a bajnokságban Ahogy azt már egy korábbi cikkünkben megírtuk, a Bihar FC a III. Liga 8-as csoportjába került, ahol Arad, illetve Temes megyei együttesekkel szemben lép majd pályára. A Román Labdarúgó-szövetség augusztus 11-ei sorsolása folyamán meghatározta a harmadosztály új szezonjának a menetrendjét. A nagyváradi együttes ellenfele az első fordulóban a Temes megyei, frissen feljutott Újpécsi CSC lesz hazai környezetben. A piros-kékek őszi odavágóinak további összecsapásai: 2. forduló: Kisjenői Crişul (idegenben), 3. forduló: Lippai Şoimii (otthon), 4. forduló: Temesvári Politehnica (idegenben), 5. forduló: Székudvari SK (otthon), 6. forduló: Perjámosi Avântul (otthon), 7. forduló: Borosjenői Brosovszky Akadémia (idegenben), 8. forduló: Csermői Gloria (otthon), 9. forduló: Pécskai Progresul (idegenben). A III. Liga új idényének nyitó fordulóját augusztus 26-án rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában