Vízilabda

2023.07.13. 16:02

Tovább menetel a román U15-ös vízilabda-válogatott

Forrás: Román Vízilabda-szövetség

Szakács Dávid

A román U15-ös vízilabda-válogatott tovább menetel a korosztályos podgoricai Európa-bajnokságon, miután Németországot bűntetőpárbajt követően 15-13-ra legyőzve bejutott a kontinenstorna nyolcaddöntőjébe, csütörtökön Törökország ellen szállnak vízbe. A németekkel szembeni találkozón a nagyváradi vízilabdázók 8 gólból vették ki a részüket, Cotuna hármat, Feke és Orsós kettőt-kettőt, míg Boros Dávid egyet dobott ellenfeleik hálójába. A román-török összecsapás győztese a legjobb 8 között a házigazda Montenegróval játszik majd.
A magyar válogatott a montenegróiaktól elszenvedett nyitóköri 11–8-as, majd a spanyolokkal szembeni 9–7-es vereség után, az olaszoktól is kikapott 6–5-re az Eb A jelű csoportjában, ezzel csoportja negyedik helyén zárt. A magyar csapat kiemelt csoportban szerepelt, így szerencséjükre folytathatták a tornát Hollandiával szemben a legjobb 16 között. A párharc győztese Horvátországot kapja a negyeddöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában