Labdarúgás

2023.06.25. 14:39

Fordulatos meccsen vívták ki a feljutást

Második félidőben nyújtott remek teljesítményének köszönhetően először jutott fel a román labdarúgás harmadosztályába Biharszentandrási Crișul labdarúgócsapata.

Forrás: facebook.com/CSCrisulSantandrei

Jósa Attila

Egygólos előnye birtokában is bátran kezdte a szentmihályiak elleni visszavágót a Crișul, rögtön a mérkőzés elején Prundaru került helyzetbe az ellenfél tizehatosán belül, de hiába esett látványosat a biharszentandrásiak támadója, tizenegyes helyett mindössze egy sárga lap lett a jutalma. A tét rányomta a bélyegét a játékra, az első 30 percben a hazaiak nem tudtak nagyobb helyzetet kialakítani, ellenben a Crișul két komolyabb helyzetet is elpuskázott Balogh és Prundaru révén. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek ismét megbosszulták magukat, Coltor 10 méterről szerezte meg a vezetést a szentmihályiaknak (1–0), 3 perccel később Busuioc fejelt a tehetetlen Verdeș mellett a hálóba (2–0).

Fordulás után hatalmasat változott a játék képe, a Crișul mindent egy lapra feltéve rohamozott. Az 59. percben siker koronázta próbálkozásaikat, Balogh szögletét Turcan fejjel továbbította a „pipába” (2–1). Négy perc elteltével már a Crișul állt továbbjutásra, Covaciu a kifutó Varga mellett lőtt a kapuba (2–2). Kedvező helyzete ellenére sem állt a le a Crișul-henger, a 73. percben Prundaru húzott el a jobb oldalon, mintaszerű beadását pedig Dobrescu pofozta 7 méterről a hálóba (2–3). Egy kapu előtt kavarodást követően Szabó ugyan egyenlített 76. minutumban, de a hátralévő percekben is a Crișul akarata érvényesült, Pașca, nem sokkal később pedig Habakuk hibázott ordító helyzetben. A lefújást követően a szentandrási labdarúgók az őket elkísérő mintegy 100 vendégszurkolóval együtt ünnepelték a történelmi feljutást a harmadosztályba.

JEGYZŐKÖNY

Szentmihályi Arieșul – Biharszentandrási Crișul 3–3 (2–0).

G: Claudiu Coltor (32.), Raul Busuioc (35.), Szabó Mihály (76.), illetve Robert Turcan (59.), Carlos Covaciu (63.), Victor Dobrescu (73.)

Szentmihály: Dragoș Varga – Cătălin Crișan (Andrei Gal, 66.), Sebastian German, Sebastian Drăgan (Bogdan Buglea, 81.), Rareș Moldovan, Vasile Mercean, George Kiesz (Gustave Fru, 5.), Daniel Pîrțilă (Lucian Mărie, 81.), Claudiu Coltor, Raul Busuioc (Cosmin Mureșan, 81), Szabó Mihály. Vezetőedző: Valentin Șandru

Crișul: Cosmin Verdeș – Rareș Baciu (Victor Dobrescu, 51.), Cristian Oros, Robert Turcan, Coriolan Chiș, Răzvan Matei, Cyrus Habakuk, Laurențiu Prundaru (Leontin Jurca, 84.), Carlos Covaciu, Marius Balogh, Remus Pașca. Vezetőedző: Petru Gabor.

Vezette: Marius Omuț (Szatmárnémeti) – Cosmin Bojan (Marosvásárhely), Kopriva Zsolt (Nagykároly).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában