Vízilabda Szuperliga

2023.05.27. 08:57

Steaua-gála a váradi uszodában

Jósa Attila

A Nagyváradi VSK péntek este a harmadik mérkőzését is elveszítette a Bukaresti Steaua ellen a Nemzeti Szuperliga döntőjében, ezzel 3–0-s összesítéssel a fővárosiak nyerték a bajnoki címet. Mintegy 600 néző látogatott ki a Ioan Alexandrescu Uszodába abban reménykedve, hogy a VSK az első két Bukarestben elvesztett mérkőzés után bajnoki esélyeshez méltóan játszik majd. Nem így történt, bár az első gólt a váradiak szerezték Mihnea Gheorghe révén, ezt öt Steaua találat követte. A VSK végig futott az eredmény után, szünetben 9–5-re vezetett a katonacsapat, de a helyzet a második félidőben sem javult. Negrean gólja után még talán reménykedtek az optimistábbak, de a Steaua újabb négy gólt lőtt sorozatban, ezzel 13–6-ra alakítva az eredményt az utolsó negyed előtt.

Az idény végén éppen a Steauához visszatérő Marius Ţic kapus sem állt a helyzet magaslatán, de összeségében a váradi csapatból ezen a napon senki nem érdemelt dícséretet. A legfontosabb mérkőzésen teljesen szétesett a csapat játéka, a bukarestieknek pedig minden húzása bejött, 4-5 alkalommal is távoli ejtések után szereztek látványos gólokat, még jobban demoralizálva ezzel a házigazdákat. A VSK legeredményesebb góllövője Tiberiu Negrean volt 3 találattal, míg Szabó István 2, Mihnea Gheorghe, Darian Luncan és Czenk Ferenc pedig egy-egy gólt szerzett.

Jegyzőkönyv

Nagyvárad, Ioan Alexandrescu Uszoda, 600 néző.

Nagyváradi VSK – Bukaresti Steaua 8–15 (1–4, 4–5, 1–4, 2–2).

VSK: Țic, Gavriș; Negrean 3, Szabó I. 2, M. Gheorghe 1, Luncan 1, Czenk 1, Asanovic, Dragomirescu, Colodrovschi, Vancsik, Remeș, Marinescu, Soponar. Vezetőedző: Ciprian Câmpianu.

Steaua: Drăgușin, Mihăluță; Vuskovic 3, Fulea 3, Vl. Georgescu 2, Iudean 2, Țepeluș 2, Neamțu 1, Klikovac 1, Dincă 1, Oanță, Moskov, Antipa, Goanță, Armean. Vezetőedző: Bogdan Rath.

Vezette: Adrian Alexandrescu (Nagyvárad), Mihai Bălănescu (Bukarest)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában