Program

2023.05.02. 17:05

Sporthetet szerveztek a Bihar megyei magyar középiskolások számára

Forrás: MAKET

Jude Júlia
A MAKET (Bihar megyei Magyar Középiskolás Egyesületek Tanácsa) Coroianu David főszervezésével megrendezte első sporteseményét, ami megyei szinten nagy sikernek örvendett. A diákoknak szóló rendezvény április 20. és 21-én várta résztvevőit, akik négy különböző sportágban mérettethették meg magukat: labdarúgás, asztalitenisz, kézi- és kosárlabda. Az esemény legfőbb célja, hogy ösztönözze a fiatalokat a fizikailag aktív életre, a mozgásra, amely által nemcsak feltöltődhetnek, teljesíthetnek és bizonyíthatnak, hanem szórakozhatnak is, így gazdagodva egyéni és közösségi élményekkel egyaránt.

Első nap a labdarúgásra került sor, a mérkőzések a nagyváradi Sportiskola focipályáin zajlottak. Az esemény korrekt, objektív szemléléséért és pontozásáért köszönet Pásztor Lehelnek és Gurbai Bélának, akik bírói szerepet töltöttek be. Összesen hét csapat versengett az első helyezésért, mindegyik saját iskoláját képviselve. Izgalmas meccseket nézhettünk végig, hiszen az igyekezetből, versenyszellemből és szurkolásból nem volt hiány. A déli órákban már a nyertes csapat is kikerült, így az első helyezés az Ady Endre Elméleti Líceum csapatát illette. 

Ezzel párhuzamosan az asztalitenisz versenyszáma is javában zajlott, aminek a Tibclau Sportklub adott helyet. A sportág kedvelői szép számban gyűltek össze a megmérettetésen, ahol a versenyek végeztével két győztest is avattak Debreczeni Nándor és Racsav Nikolett személyében.
Második nap következtek a kosár- és kézilabda mérkőzések. Ezúttal a Szent László Római Katolikus Teológia Líceum tornaterme fogadta a sportolókat, ahol sorrendben a kézilabdázó és kosárlabdázó csapatok versenyeztek. Kosárlabdában és női kézilabdában a Szent László líceum csapata bizonyult a legjobbnak, míg a férfi kézilabdát az Ady Endre líceum együttese nyerte.

A MAKET ezen rendezvényével törekedett a középiskolások motiválására az aktív, de eredményes kikapcsolódáshoz, bízva abban, hogy a fiatalok kedvet kaptak a rendszeres mozgáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában