Íjászverseny

2023.05.10. 17:38

Hajdúnánáson is megállták a helyüket a Pusztai Farkasok

Forrás: Pusztai Farkasok

Jósa Attila

A Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségének három tagja, Ridi Ferenc, Ilea Marius és Balog János részt vettek Hajdúnánáson, a Mónus József által szervezett íjászversenyen. A Fehér Farkas néven is ismert Mónus József a sportág legendás alakja, a tavaly Gyulán megrendezett HDH-IAA történelmi íjász-világbajnokságon feleségével, Annával együtt nyolc világbajnoki címet szerzett, emellett két új világcsúcsot állított fel. Tudásával kapcsolatban beszédes adat, hogy a történelmi íjak kategóriájában 451 méteres elképesztő távolsággal, 120 méteres különbséggel győzte le a verseny második helyezettjét.
A hajdunánási versenyen a céllövészet során 21 nyilat kellett kilőni 10 méterre egy 7 mm átmérőjü fehér körre, 7 nyilat 20 méterre egy vékony kötélre, 7 nyilat 30 méterre egy almára, valamint 49 nyilat 70 méteren a török Puta célra. Ridi Ferenc kategóriájában a második helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában