U15

2023.04.17. 19:26

Vízilabda: idén is a Crișul nyerte az U15-ös bajnokságot

A Nagyváradi Crișul U15-ös pólócsapata megvédte országos bajnoki címét, miután a döntőben imponáló fölénnyel, 11–8 arányban legyőzte a Bukaresti Dinamót.

Forrás: Crișul SK

Fotó: LESS RARES

Jósa Attila

A nagyváradi Crișul Uszodában rendezték szerdán és csütörtökön az U 15-ös vízilabda-bajnokság döntő tornáját. Az elődöntőben a házigazda Nagyváradi Crișul a Brassói Corona csapatával mérkőzött és kiütéses, 16–4 arányú győzelmet aratott. A másik ágon a két fővárosi rivális, a Steaua és a Dinamo meccselt, a végig kiegyenlített mérkőzés végül utóbbiak győzelmével zárult (6–8).

A döntőt megelőzően a harmadik helyért is vízbe szálltak a csapatok, a bronzérmet a Steaua szerezte meg, a bukarestiek esélyt sem adta a Coronának (15–8). A döntőben, amire megteltek a sok nagy csatát látott uszoda lelátói, a bajnokság két legjobb csapata, a Crișul és a Dinamo feszült egymásnak. Nicolae Diaconu tanítványai remek teljesítménnyel rukkoltak elő a legfontosabb pillanatokban és 11–8-ra legyőzték a fővárosiakat, így a tavalyi év után idén is a legjobbnak bizonyultak ebben a korosztályban.

Mestermérleg

Érthető módon maximálisan elégedett volt a játékosok teljesítményével Nicolae Diaconu vezetőedző, aki nem volt könnyű helyzetben az idény elején, miután a tavalyi sikeredző, Ciprian Cîmpianu örökébe lépett. Bajnoki címvédő csapatot átvenni nem kimondottan hálás feladat, hiszen egy esetleges ezüstérem már visszalépésként minősíthető. A fiatal váradi tréner azonban nem foglalkozott a kritikákkal és ütőképes csapatot állított össze, amiért megkapta a bajnokság legjobb edzőjének járó különdíjat is. A bajnokság gólkirálya a szintén crișulos Michael Orient lett, míg a legtechnikásabb játékosnak Feke Denist választották.

„Nehéz kiíráson vagyunk túl volt, amelyben a Dinamo volt a fő ellenfelünk. A bukaresti csapat jelentősen megerősödött, miután átigazolták a legjobb játékosokat a Triumfból Andrei Mateiași vezetőedzővel együtt. Mindeközben mi több játékost is elvesztettünk, a VSK-hoz átigazoló Nagy Benjámint, a Szentesre távozó Szűcs Pétert, valamint Bakó Gergőt és Luca Lazát. Elmondhatatlanul örülök annak, hogy bajnokok lettünk, ezt a címet a fiúk teljes mértékben kiérdemelték!” – nyilatkozta a bajnokcsapat vezetőedzője.

„Örülünk, hogy a szakembereink által elvégzett munkát az eredmények is igazolják, és megerősítik, hogy a nagyváradi pólóiskola versenyképes! Gratulálunk a fiúknak, az edzőnek és nem utolsósorban a szülőknek illetve mindazoknak, akik támogatnak bennünket a céljaink elérésében!” – írta közleményében Pető Dalma, a Crișul SK igazgatója a bajnoki cím megszerzését követően.

A bajnokcsapat kerete

Mérai László, Orsós Roland, Boros Dávid, Flaviu Popa, Darius Holhoș, Feke Denis, Cosmin Popa, Adrian Pop Cotuna, Michael Orient, Cristian Tohotan, Alex Mihuța, Matei Vușcan, Marc Dunca, Răzvan Trifa, Eduard Tirla, Barta Patrick, Kádár Márton, Mihnea Berde.

Vezetőedző: Nicolae Diaconu.

 

Címkék#crisul#u15

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában