Teltházas meccs

2023.04.23. 14:48

Gólgazdag mérkőzésen nyert a Bihar FC

Váradszentmártonban teltház előtt vívta a megye rangadóját péntek délután a Félixfürdői Lotus és a Nagyváradi Bihar FC.

Forrás: Facebook

Szakács Dávid

Már az összecsapás elején felpörögtek az események, a hazaiak már a 3. percben megszerezték a vezetést Costea szépségdíjas góljával (1–0). A váradiak nem hagyták ezt annyiban az első figyelemreméltó támadásuk végén egy fejes révén egyenlítettek (1–1). A vendégek innentől kezdve igyekeztek mezőnyfölényben focizni, pár veszélyesebb beadáson kívül azonban nem termett sok babér. A helyzet a félidő végefelé változott, mikor egy 30 méterről érkező szabadrúgást a félixfürdőiek kapusa bevédett, a labda a hálóban kötött ki (1-2). A félixi együttest a találat megzavarta, ugyanis percekre rá már kétgólos hátrányba kerültek, miután a nagyváradiak tizenegyest kaptak Gunie buktatása végett. A büntetőt Ioviță határozottan értékesítette (1–3). A házigazdák kapusa nem a legjobb formáját mutatta, a szünet előtt egy vendég kontra során rosszul mozdult ki a büntetőterületéről, Hosu elviharzott mellette, a váradiak támadója viszont nem tudott élni a lehetőséggel, az oldalhálóban kötött ki a lövése.

A második felvonás nem indult olyan nagy lendülettel, mint az első, a játék inkább a középpályán zajlott, egy-két durva becsúszás, illetve szabálytalanság kíséretében. Negyed óra elteltével a Félixfürdő egy magasabb fokozatra kapcsolt, Hora szemkápráztató cselei és passza után Costea szépített (2–3). A hazai gárda vérszemet kapott a találat után, a Nagyvárad beszorult a saját térfelére, csupán felívelésekből és kontrákból tudtak kimozdulni. Bármennyire is úgy tűnt, hogy a Lotus egalizálni fog, a Bihar FC cáfolta a látottakat, egy újabb szabadrúgást követően a félixi 16-oson belül óriási kavarodás alakult ki, a játékszert Farcaș, a vendégek fiatal hátvédje továbbította közelről a hálóba (2–4). A káosz tovább folytatódott, ám most a másik oldalon, Sorian élesen beívelt szöglete egy kisebb csúsztatás után a felső sarokban landolt, ezzel újból szorossá téve az állást az eredményjelzőn (3–4). A végjátékban az eredmény nem változott, hasonlóan, mint az augusztusi, Szentmártonban rendezett bajnoki találkozón, a Bihar FC 4–3-ra diadalmaskodott, Florin Farcaş tanítványai ezáltal még egy lépéssel közelebb kerültek a feljutáshoz.

Jegyzőkönyv

Félixfürdői Lotus – Bihar FC 3–4 (1–3). Vlad Costea (3., 61.), Alexandru Sorian (75.), illetve Claudiu Petruș (7., 36.), Loren Ioviță (39. – 11-esből), Ricardo Farcaș (69.)

Váradszentmárton, 500 néző. Játékvezető: Adelin Pavel

Lotus: Barabaș – Pop, Paublusztig (Pintea, 46.), Oltean, Arsene (R. Creț, 74.), Popa, Gheban (Gitye, 46.), Sorian, Cucu (Blăgea, 78.), Hora, Costea. Vezetőedző: Cosmin Bodea

Bihar FC: Bob – Jurj, Gal, Farcaș, Ioviță Cherman, Petruș (Popa, 65.), Serediuc (Gheorghiță, 71.), Gunie, Ban (Stan, 71.), Hosu (Jurj, 90.). Vezetőedző: Florin Farcaș

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában