Sport

2023.03.07. 17:00

Budapesten gyűltek össze a Kárpát-medence egyetemistái

A váradi Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói első alkalommal vettek részt a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. A rangos megmérettetésen az anyaországból és a határon túlról több mint 1500 sportoló küzdött az érmekért.

Forrás: PKE

Fotó: ZSOLNAI DOROTTYA

ERDON-összeállítás

Az elmúlt hétvégén a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói részt vettek a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társszervezésében megrendezett XIV. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. A Ferencvárosi Torna Club sportszakmai támogatását is bíró nagyszabású esemény célja a határokat átívelő magyar közösségek erősítése, a felsőoktatási hallgatók sporton keresztüli kapcsolatépítésének segítése. A rendezvényre a budapesti és vidéki egyetemek mellett több csapat érkezett Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról valamint a Felvidékről.

Forrás: PKE


A különböző versenyekre nevezők terén új rekordot tudhat magáénak a rendezvény, amelynek keretei között összesen nyolc sportág (asztalitenisz, alumni foci, kosárlabda, röplabda, nagypályás labdarúgás, futsal, futás, darts, sakk) küzdelmeiben 1500 sportoló vett részt.
Mint azt dr. Lukács Norbert Csabától, a Partiumi Keresztény Egyetem testnevelő tanárától megtudtuk, a PKE sakk és asztalitenisz csapatai egyaránt jól teljesítettek, annak ellenére, hogy az egyetem első alkalommal vett részt a KEK-en. Amatőr egyéni asztaliteniszben Nagy Ferencz Norbert harmadik, a sakk-bajnokságon pedig hatodik helyezést ért el. Utóbbi versenyszámban, az amatőr kategóriában, az egyetem két hallgatója, Balla János és Szász István hetedik, illetve nyolcadik helyen végeztek. Az egyetem futsal csapatának nem sikerült bejutni a szombati felsőházi rájátszásba, viszont, az ugyanazon a napon, a Ludovika Campuson megrendezett KEK Run egyéni 10 km-es távon Sütö Mária Fanni a 25-34 év korcsoportban, 01:01:28-as idővel a 12. helyezèst èrte el, így kijelenthető, hogy a PKE hallgatói egy igazán sikeres tornát tudhatnak maguk mögött.

Forrás: PKE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában