Vízilabda

2023.02.13. 11:58

Idén is számolni kell a Crişul fiatal pólósaival

Forrás: Crişul SK

Jósa Attila

A tavalyi remekül sikerült idény után, melynek végén 3 korosztályban is bajnoki címet ünnepelhetett az egyesület, úgy tűnik, idén sem „lassítanak” a Nagyváradi Crişul utánpótláscsapatai. Az elmúlt időszakban több tornát is rendeztek a különböző korosztályokban, a patinás váradi műhely által kinevelt játékosok pedig ismét bizonyították rátermettségüket.
Az U 19-es csapat hazai környezetben szállt medencébe, Marcel Haşaş tanítványai hét mérkőzésen öt győzelmet arattak. A Marosvásárhelyi Partizan ellen 16–7, a Kolozsvári Viitorul ellen 29–1, Kolozsvári VSK ellen 24–4, a Bukaresti CNER ellen pedig 21–5 lett a végeredmény a Crişul javára. Ebben a korosztályban két vereség is becsúszott, a Bukaresti Dinamo 9–8, míg a Steaua 15–12 arányban bizonyult jobban a jelenleg harmadik helyen álló nagyváradi fiataloknál, akik a katonacsapat elleni derbi előtt még alaposan elpáholták a Bukaresti 1. sz. Sportiskola csapatát (27–2). A hétvégén újabb megmérettetés vár a fiatalokra, hiszen a bajnokság utolsó tornáját február 18–19-én rendezik Bukarestben.

Százszázalékos teljesítmény
Az Antonio Alexandrescu edző által vezetett U13-as gyermekcsapat sem adta alább, sőt, a bajnokság regionális szakaszában a Crişulnak nem volt ellenfele az Északi csoportban. A csapat 4 meccsen 4 győzelmet aratott, 44–21-es gólaránnyal zárva a a tornát. Eredmények: Crişul – Gyulafehérvári Unirea 12–6, Crişul – Marosvásárhelyi Aqua Sport 12–4, Crişul – Aradi Amefa 8–3, Crişul – Kolozsvári Viitorul 12–8. Ebben a korosztályban csak áprilisban folytatódnak a küzdelmek.
A lányok mezőnyében a tavalyi U17-es bajnoki cím után úgy tűnik, lesz esély a címvédésre, a bajnokság első, gyulafehérvári tornáját százszázalékos mérleggel teljesítette a csapat. Bemelegítésképpen a Bukaresti 1. Sz. Sportiskola csapatát zilálta szét Dorin Sava alakulata (17–9), a Bukaresti Dinamo elleni rangadót pedig parázs küzdelem után húzta be a váradi gárda (6–5). Végezetül a házigazda a Gyulafehérvári Unirea volt a váradi lányok ellenfele, a találkozó könnyed, 21–7-es Crişul győzelmet hozott.

Irány a válogatott
A Román Vízilabda-szövetség a napokban értesítette a váradi egyesületet, hogy hat játékosa is bekerült a felvidéki Nyitranovák városában megrendezendő U15-ös nemzetközi tornára utazó román nemzeti csapatba, ezzel pedig a partiumi csapat büszkélkedhet a legtöbb válogatottal ebben a korosztályban. Az utazók névsora: Orsós Roland, Adrian Pop Cotuna, Feke Denis, Orient Michael (edző Nicolae Diaconu), illetve Boros Dávid és Darius Holhos (edző Antonio Alexandrescu). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában