Sport

2022.12.28. 16:54

Elismerések a legjobb karatékáknak

Díjazták a Nagyváradi Gyermekpalota karate köre és a Shogunul karate sportklub tagjait. A díjátadó gálát a szentmártoni kultúrházban tartották meg.

Forrás: Ebihoreanul

BN-összeállítás

A 2022-es év legjobb karatékájának Denis Claudius Doneát választották. Az ifjú sportoló kétszeres világbajnok lett idén egyéniben minikadét korosztályban +50 kg-os súlycsoportban, és ugyanebben a korosztályban és súlycsoportban csapatban is az Olaszországban október 27–30. között rendezett Karate Világbajnokságon. Denis Donea egyéni kumite Európa-bajnoki címet is magáénak tudhat a minikadét korosztályban +50 kg-os súlycsoportban. A fiatal váradi karatéka a november 11–13. között Bukarestben megrendezett Wado-Kai Karate Európa Bajnokságon lett első. Donea kétszeres országos karatebajnok is lett. A két sportegyesület edzői, Elena és Ioan Vaida által felállított további ranglista a következő: Alexandru Debelka és Teodora Andreea Tripe első díjat nyertek az ifiknél és a felnőtteknél, a junior I. korosztályban első díjat kapott Luca Mihai Lalescu, Miruna Sara Lipai és Octavian George Paul, a junior II. korosztályban első lett Andreea Cristina Kela, a kadétok között első lett Denis Lencar és Ştefania Maria Lipai, a minikadétoknál pedig Erik Leonidas Debelka és Anamaria Giulia Mihelea. A gyerek V. korcsoportban a legjobbak David Ioan Daniel Cionca és Ana Francesca Sotiuţ lettek, a gyerek IV. korcsoportban Dan Paul Cipleu és Cezara Faur lett a legjobb, a gyerek III. korcsoportban Szabó Krisztián Károly és Alexia Duma, a gyerek II. korcsoportban Claudiu Bocra és Carmen Bocra, a gyerek I. korcsoportban Rareş Ionuţ Ficuţ és Kollo Sofia Banciu lettek a legjobbak, a legkisebbek között Zeno Ivan Pintiuţă és Iris Ana Creţ lett az év legjobbja.

 

Különleges elismerések

A két edző speciális díjakat is kiosztott: a legtechnikásabb sportoló az ifiknél és a felnőtteknél férfiaknál Alexandru Debelka, a nőknél Teodora Andreea Tripe lett. A junior I. korosztályban a legtechnikásabb sportoló Luca Mihai Lalescu és Miruna Sara Lipai lett, a junior II. korosztályban Octavian George Paul és Andreea Cristina Kela érdemelte ki a legtechnikásabb karatéka elismerést, a minikadétok között Denis Claudius Donea és Ştefania Maria Lipai lettek a legtechnikásabbak. A leginkább küzdő szellemű karatéka címet a kadétoknál Denis Florin Lencar érdemelte ki. A minikadétok között a legtechnikásabb versenyző Erik Leonidas Debelka, a gyerekek között pedig David Ioan Daniel Cionca lett.

A Shogunul CS karate sporklub és a Nagyváradi Gyermekpalota karate körének sportolói 2022-ben négy arany-, hét ezüst- és egy bronzérmet szereztek az IKU Karate Világbajnokságon, valamint egy arany-, négy ezüst- és három bronzérmet a Bukarestben megrendezett Wado-Kai Karate Európa Bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában