Helyi sport

2022.12.19. 17:16

A cselgáncsozók vitték a prímet idén a Bihorul Sportiskolánál

A Sportiskolánál az év sportolója a cselgáncsozó Robert Boldiș lett.

Forrás: a szerző felvétele

Jósa Attila

Immár 15. alkalommal tartották meg a nagyváradi Bihorul Sportiskola évvégi gáláját, az iskola legjobb és legeredményesebb sportolóinak hagyományos díjátadó ünnepségét. Az eseményre pénteken került sor az intézmény sportcsarnokában, amely zsúfolásig megtelt a kezdési időpontra. Az ünnepségen szokás szerint diákok, tanárok, edzők, szülők, támogatók, más sportágak és helyi intézmények képviselői, valamint az iskola munkatársai vettek részt. A gálát Lucian Stance, a Bihorul Sportiskola igazgatója vezette, akit Roland Bocoi és Ionuț Petrica segítettek. A korábbi évekhez hasonlóan a díjátadó ünnepséget különböző betétszámokkal, cselgáncs, birkózás, sporttánc és ritmikus gimnasztika bemutatókkal színesítették. A sportolók mellett a Sportiskola munkatársai és támogatói is oklevelet kaptak.

A Bihorul Sportiskolánál az év sportolója a cselgáncsozó Robert Boldiș lett. Emil Morar tanítványa, Robert Boldiș 2022-ben 1. helyezést ért el a junior Európa-kupán, 1. helyezést az U21-es országos bajnokságon, 2. helyezést az U21-es országos bajnokságon a csapattal és 2. helyezést az U21-es országos bajnokságon. Egy másik dzsúdós, Maxim Țugulea végzett a lista második, míg a bírkózó Matei Pelean (edzője Nelu Pop) a harmadik helyen végzett. A legjobb 10 mezőnyébe a további sportolók kerültek még be: Szép Hunor (birkózás, edző Nelu Pop) – 4. hely, Diana Verdeș (atlétika, edző Călin Laza) – 5. hely, Alexandra Bărcui (atlétika, edző Oláh Róbert) – 6. hely, Claus Sebeșan (vívás, edző Andrei Timoce) – 7. hely, Horațiu Sabău (atlétika, edzője Mariana Preda) – 8. hely, Dafina Rusu (ritmikus sportgimnasztika, edzője Alexandra Ille) – 9. hely, Bogdan Creț (kosárlabda, edzője Alin Cureș) és Talida Nagy (cselgáncs, edzője Olimpia Ianc) – mindketten 10. helyezettek.

„Nagyon örülök az elért eredményeknek, ahogy annak is, hogy idén sikerült a Sportiskola ranglistájának élére kerülnöm. Nehéz év volt számomra, sajnos volt néhány sérülésem. Megrepedt a kulcscsontom, ami miatt egy-másfél hónapig nem tudtam versenyezni, de túltettem magam rajta, és a kolozsvári Európa-kupán sikerült megszereznem az első helyet, aztán sajnos megint megsérültem, de túl leszek ezen is, és remélem, jövőre még eredményesebb leszek” – nyilatkozta a sajtó képviselőinek a díjátadó ceremónia után Robert Boldiș.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában