Bihar FC

2022.11.07. 13:11

III. Liga: győzelem tíz emberrel

Több mint 60 percet játszott emberhátrányban, mégis nyerni tudott Nagykárolyban a Bihar FC.

Forrás: a szerző felvétele

Jósa Attila

Tovább folytatta remek szereplését a hétvégén a harmadosztályú labdarúgó–bajnokság 10. csoportjában a Nagyváradi Bihar FC. A listavezető váradiak szombat délután a Nagykárolyi Victoria vendégeként léptek pályára a 11. forduló mérkőzésén.

Kifogástalan minőségű gyepszőnyeg várta a csapatokata szombat délután rendezett találkozón, a meccs kezdetére pedig megtelt a Victoria Stadion lelátója. A vendégcsapat kezdett jobban, a 14. percben Jurj átadását Gheorghiță terelte laposan a kapu jobb sarkába (0–1). A 25. percben az első helyzetét gólra váltotta a hazai alakulat, egy védők által kifejelt labdát Haller bombázott 18 méterről kapásból a bal sarokba (1–1).

Négy perccel később úgy tűnt, komoly bajba kerülhet a Bihar FC, Nwokoecha lépett ki a védők gyűrűjéből és már csak a kapussal maradt szemben, amikor Stan elkaszálta a nigériai légióst. A váradi hátvéd egyből a kiállítás sorsára jutott, így a hátralevő 60 percet emberhátrányban játszhatta Florin Farcaș csapata. Meglepő módon nem a váradiakat zavarta meg a kiállítás, a 35. percben Gunie fejelt a hába egy jobb oldali szabadrúgást követően (1–2). Fordulás után sem volt érezhető a játékon, hogy eggyel kevesebb váradi van a pályán, a 4-4-1-es szerkezetre váltó Bihar FC lendületes ellentámadásokat vezetett, ennek eredményeképpen az 53. percben Gheorghiță már a második gólját szerezte, a középpályás ezúttal fejjel volt eredményes (1–3). A hajrában már mindenki elkönyvelte a vendégek sikerét, amikor Marinaș egy gyönyörű cselt követően a léc alá lőtt (2–3), így a hazaiaknak maradt néhány perce az egyenlítésre. A hosszabbítás pillanataiban a nagykárolyiak kapusa, Görbe is előremerészkedett, de a folyamatos ívelések már nem vezettek eredményre, így bravúros győzelme után a Bihar FC továbbra is őrzi vezető helyét a 10. csoport táblázatán.

 

Nagyvkárolyi Victoria – Nagyváradi Bihar FC 2–3 (1–2)

Nagykároly, Victoria Stadion, 1000 néző.

Gólszerzők: Haller Dominik (25.), Vasile Marinaș (88.), illetve Andrei Gheorghiță (14, 53.), Răzvan Gunie (35.)

Victoria: Görbe – Veszprémi, F. Moș, Kinczel, Negreanu (Benze, 57.), Silaghi (Zbora. 68.), Haller (Horváth, 85.), Vaida, Tilinger, V. Marinaș, Nwokoecha. Vezetőedző: Marius Botan

Bihar FC: R. Bob – F. Drăgan (R. Ardelean, 88.), D. Stan, L. D. Lupșe, I. Ban – C. Petruș, G. Cherman – R. Gunie, Ad. Popa (M. Hosu, 74.), A. Gheorghiță (A. Popa, 74.) – S. Jurj (A. Chindlea, 88.). Vezetőedző: Florin Farcaș

Piros lap: D. Stan (29.)

Vezette: Andrei Baciu – Adrian Noroc Mihăilă, Iulian Brânză (mindhárman Botoșani)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában