Fogathajtás

2022.10.24. 17:57

Tizenharmadik bajnoki aranyát nyerte Rákóczi Gergő

A kettesfogathajtó megmérettetésen a szakág legjobb sportolói álltak rajthoz Marosvásárhelyen.

Fotó: Hámos Győző

Á. A.

A hétvégén tartották a Nemzeti Fogathajtó Bajnokság döntőjét Marosvásárhelyen, az immár hagyományossá vált helyszínen. A kettesfogathajtó megmérettetésen a szakág legjobb sportolói álltak rajthoz, azok, akik az előző három fordulóban is megmérettettek. Az izgalmaktól és balesetektől sem mentes három napos seregszemle bihari sikerektől volt hangos. A tizenkétszeres érköbölkúti országos bajnok, Rákóczi Gergő ezúttal is megőrizte veretlenségét, és immár tizenharmadik alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára.

Nehéz, de eredményes évet zárt az érköbölkúti versenyző, hiszen az idén több nemzetközi versenyen szerepelt és négyesfogatával (Romániából egyedüliként) részt vett az olaszországi világbajnokságon. Varga Rolandnak, a másik érköbölkúti versenyzőnek sincs oka panaszra, hiszen ő a nemzeti bajnokságon a második helyen végzett. Mindkét köbölkúti versenyző 2-2 fogattal állt rajthoz, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy maratonhajtásban az első és a második helyet is Rákóczi Gergő szerezte meg. A cséffai Nistor Nicolae két versenyszámot nyert, a bemutatás és díjhajtás versenyszámában jeleskedett, de a maratoni futam közben elszenvedett balesete után már nem sikerült dobogós helyet szereznie. A fugyivásárhelyi sportegyesület versenyzője, Dorsonszki Imre volt a bajnokság meglepetésembere. Kitartó és szorgalmas munkával sikerült a fogatát olyan szintre képeznie, hogy a dobogó harmadik fokára állhasson. A 2022-es fogathajtó idény teljes Bihar megyei sikert hozott, ami az itteni fogathajtókat további fokozott munkára kell ösztönözze. A győzelem nemcsak siker, hanem teher is, hiszen jövőre kettesfogathajtó világbajnokságot rendeznek, és a csapatnak majd ott kell bizonyítania.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában