Labdarúgás

2022.08.29. 17:16

Hét gólt és nem várt izgalmakat hozott a megyei rangadó a harmadosztályban

Győzelemmel debütált Váradszentmártonban a Bihar FC a III. Liga 10. csoportjának nyitómérkőzésén.

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila

Megyei rangadót rendeztek péntek délután Váradszentmártonban, ahol a III. Liga 10. csoportjában két Bihar megyei alakulata, a Félixfürdői Lotus és Nagyváradi Bihar FC nézett farkasszemet egymással. A találkozó kezdetére szinte teljesen megteltek a váradszentmártoni létesítmény mobillelátói, de sokan a pályát körülvevő kerítés mögül követték az eseményeket. Az már a mérkőzés elején szembeötlő volt, hogy a két csapat játékosai nem különösebben kedvelik egymást, hatalmas lendülettel „ugrottak egymásnak” a felek. A férfias küzdelemben mondhatni partnere volt a játékosoknak a nagycsűri játékvezető Lucian Țiții is, aki egyértelmű szabálytalanságokat sem fújt le sorozatban, így az egyre keményebb belemenések után félő volt, hogy teljesen kicsúszik a mérkőzés irányítása a kezéből. A 6. percben megszerezte a vezetést a Lotus, a Ban rosszul sikerült hazaadását követő szögletre Oros érkezett középen és továbbított a léc alá (1–0). A gól után továbbra is a küzdelem dominált, a félidő végére azonban a nagyváradiak is eljutottak Beke kapujáig. A 43. percben egy remek akció végén Drăgan ívelt középre, Jurj pedig öt méterről fejjel egyenlített (1–1).

A második játékrészre Florin Farcaș vezetőedző pályára küldte Marius Hosut, a szerkezetváltás után pedig jóval agresszívebben támadott le már a Lotus tizenhatosának előterében Bihar FC és ezzel sikerült is megzavarnia ellenfelét. Gyors egymásutánban három gólt szerzett a váradi gárda és ezzel úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés. A hazaiak azonban nem adták fel, Pop és Gitye góljai után 20 perccel a mérkőzés vége előtt felzárkóztak 4–3-ra. A mérkőzés hajrájában tapintható volt a feszültség az oldalvonal mellett és a játékosok között egyaránt, Țiții játékvezető végül 11 sárga és egy piros lapot is kiosztott, utóbbit Jurj kapta, mivel a bíró megítélése szerint nem vonult le elég gyorsan a pályáról, miután jelezték a cseréjét. A hajrában Cucu lábában maradt az egyenlítő találat, Fila Károly fantasztikus reflexxel hárította a közeli próbálkozást. A két csapat szerdán ismét összecsap Váradszentmártonban a Román Kupa második fordulójában 17.30 órától.

Jegyzőkönyv

Félixfürdői Lotus – Nagyváradi Bihar FC 3–4 (1–1)

Váradszentmárton, 300 néző.

Gólszerzők: C. Oros (6.), F. Pop (62.), G. Gitye (70.), illetve S. Jurj (43.), R. Gunie (49.), I. Ban (57.), A. Chindlea (59.)

Lotus: E. Beke – S. Cucu, Al. Pintea, C. Oros, M. Arsene, F. Pop, M. Popa, A. Sorian, D. Gheban (G. Gitye, 65.), C. Codoban (C. Copil, 57.). C. Sîrbu (V. Costea, 57.). Vezetőedző: Gheorghe Ghiț

FC Bihor: Fila K. – F. Drăgan (A. Popa, 65.), D. Stan, Cl. Petruș, L. Ioviță, G. Cherman (A. Popa 90.+4), R. Gunie, A. Gheorghiță (M. Hosu, 46.), I. Ban, A. Hosu (A. Chindlea 46., R. Ardelean 90.+4), S. Jurj. Vezetőedző: Florin Farcaș

Piros lap: S. Jurj (86.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában