Helyi sport

2022.07.08. 17:06

Új keret, új vezetőség a diószegi futballvilágban

A nemrég lezárult bajnokságot követően lemondott a klub elnöke, a régi vezető, Constantin Sabău újra színre lépve, három hete vette át az irányítást.

D. Mészáros Elek

A nagy múltra visszatekintő bihardiószegi futballélet 28 évnyi vajjúdást követően tíz évvel ezelőtt, Mados Attila polgármester színre lépését követően éledt újjá. Az elöljáró elhívatott támogatója nemcsak a közkedvelt labdajátéknak, de vallja, hogy mindennemű sporttevékenység alapfeltétele a szellemi-testi kiegyensúlyozottságnak. 2015-re beérett a befektetett munka gyümölcse, első helyen végeztek az 5-ik ligában, ami által jogosultságot szereztek a 4-ik ligában való megmérettetésre. A csapat elszántsága, tehetsége, és nem utolsósorban a szurkolói hűség újabb sikert hozott, 2018- ban csoportgyőztesek lettek. Ha lúd, akkor legyen kövér alapon még abban az évben a Román Kupa bajnokság megyei szakaszán a legeredményesebbek voltak. Vig Zoltán csapatedző szakmai tudása sokat vetett a latba – sorolta a múltbéli sikereket ecsetelő Constantin Sabău, aki akkoriban a C. S. Diosig-Bihardiószeg futballklubot elnökölte. Őt Tamaş Sebastian váltotta a vezetői poszton, az új edző pedig Ovidiu Lazăr válogatott futballista lett. 
A nemrég lezárult bajnokságot követően lemondott a klub elnöke, a régi vezető, Constantin Sabău újra színre lépve, három hete vette át az irányítást. Amint elmondta, egy reményteli, sikerorientált stratégiát dolgoztak ki a jövőre vonatkozólag, periódusokra lebontva az előbbre lépés módozatait. 
A klub vezetőtanácsa két alelnököt választott, Máté Dávid lett megbízva a pénzügyek, finanszírozási problémák toppon tartásával, míg Szűcs Tiborra nem kisebb feladat hárul, mint az ifjúsági csapat és a fiatalok szakmai képzése. Az utánpótlás nevelését, a helyi fiatal tehetségek megtartását kiemelten fontos feladatként kezeli maga a polgármester is, akinek véleménye szerint a sportág mélyen gyökerező lételeme a bihardiószegi emberek lelkületének. Ugyanakkor nem kis büszkeségükre szolgál, hogy két helyi fiatal a magyar kormány által támogatott székelyföldi futballakadémián rúgja a bőrt, emellett Csíkszereda csapatában és az olasz másodosztályú bajnokságban is helyet kapott egy-egy diószegi labdarúgó. 
A felnőtt csapat sikere egyfajta vonzóerőt jelent a gyermeklabdarúgók számára, példaképül szolgál. Éppen ezért az új edzőre, Silaghi Gheorghéra alapvető bázisfeladatok hárulnak. A 2022–2023-as bajnokságra a dobogós helyezést célozták meg, míg a stratégiai projekt szerint a rá következő évadban a bajnoki cím elnyerése, illetve a 3-ik ligába való feljutás az elfogadható. 
A most formálódó új csapatban látható a vérfrissítési szándék, egy ütőképes gárda létrehozása. Jó kvalitású játékosokat sikerült szerződtetniük, ugyanakkor három helyi fiatal is lehetőséget kap a bizonyításra. 
A bajnokság kezdetéig több barátságos mérkőzésre is sort kerítenek, ami az erőnléti felmérést, a technikai képességek tesztelését és az ezekből adódó feladatok meghatározását segíti majd elő. Az elhívatottság adott, emellett jó minőségű pályával, felszereléssel rendelkeznek, ha mindenki teszi a dolgát, a siker sem maradhat el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában