Íjászat

2022.07.14. 14:45

Nagyváradi íjászok a Hét Vár Kupán és az első Erdélyi Ősök Napján

Közlemény

A Nomad Archers Sportklub tíz tagja, Barna Kinga, Nagy Enikő, Tóth Kristóf, Tóth Beáta, Tóth Imre, Laczay László, Ilea Marius, Farkas Csaba, Tóth Attila és Csokmai Tibor részt vett a Hét Vár Erdély Kupa hatodik fordulóján, amelyet a Bihar megyei Alsókocsobán szervezett meg a Sav Archery csapata. A verseny során 24 célra kellett lőni célonként három nyíllal, az aranykaró (egy nyíl) és a gyorslövés (legfeljebb hat nyíl) kivételével.
Az első helyen Tóth Imre végzett a felnőtt férfi, hagyományos íj kategóriában. Barna Kinga a második helyen végzett a felnőtt női, hagyományos íj kategóriában. Tóth Kristóf nyert a fiúk, hagyományos mini kategóriájában. Az első helyen végzett Nagy Enikő a tiszteletreméltó nőknél, hagyományos íj kategóriában. Tóth Beáta a második helyen végzett a felnőtt női vadászreflex kategóriában. Ilea Marius a második lett a tiszteletreméltó férfi, természetes anyagú íjak kategóriában. A többiek derekas helytállással bizonyították rátermettségüket az íjászatban.

Erdélyi Ősök Napja
Napja A Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségének három tagja, Bruncsák Tamás, Kajtsa Dénes és Balog János részt vettek az első Erdélyi Ősök Napján, amelyet a Kovászna megyei Bölönben, a Magyar-Turán-Székelyföld Hagyományőrző Egyesület és a Magyar Turán Szövetség szervezett meg. A Pusztai Farkasok szombaton és vasárnap részt vettek a seregszemlén X. századi viseletben. A szombaton megrendezett két íjászversenyen csapatuk kiemelkedően teljesített. 
A kirgiz célon Balog János a harmadik helyen végzett. A cél távlövő versenyt Kajtsa Dénes nyerte meg. Bruncsák Tamás derekas helytállással bizonyította rátermettségét az íjászatban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában