Negyeddöntős párharc

2022.05.08. 11:59

Súlyos nagyváradi vereség a rájátszás második mérkőzésén

A két csapat hétfő este 19 órától ismét összecsap az Antonio Alexe Sportcsarnokban, a mérkőzést a Digi Sport élőben közvetíti.

Forrás: baschet.ro

Jósa Attila

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga rájátszásának második mérkőzéseit rendezték pénteken. A Nagyváradi VSK U Bukarestbe látogatott és győzelme esetén kivívhatta volna az elődöntős részvételt. Nem így történt, a váradiak csapnivaló produkcióval rukkoltak elő péntek délután, nyoma sem volt a csapatra jellemző szervezett védekezésnek, támadásban pedig egymást múlták alul a VSK U sztárjátékosai.

Már a mérkőzés elején látszott, hogy valami nem működik a váradiak gépezetében, a fővárosiak minden tekintetben a vendégeik fölé kerekedtek és hét pontos, 19–12-es előnnyel zárták az első tíz percet. A második negyed elején már tizenhárom ponttal is vezetett a Dinamo, ezen szünetig tudott faragni Bickauskis és Holt kosaraival a VSK U, így 40–36-os Dinamo vezetésnél vonulhattak öltözőbe az együttesek.

A várt javulás a második félidőben sem következett be, sőt, a harmadik negyed végére lélekben talán fel is adta a mérkőzést Cristian Achim legénysége. A Bukaresti Dinamo amerikai légiósa, Ricky Tarrant tarthatalan volt ebben a játékrészben, tíz perc alatt szerzett 12 pontjával gyakorlatilag eldöntötte a találkozó kimenetelét (62–47). A záró negyedben a hazaiak tovább szárnyaltak, egy adott pillanatban már több mint húsz ponttal is vezettek a piros-fehérek. Ezen még tudott „kozmetikázni” a végjátékban a VSK U, de végül így is súlyos, tizenhét pontos vereséget szenvedett a nagyváradi alakulat. Az egyik fél két győzelméig tartó negyeddöntős párharc így jelenleg 1–1-re áll. A két csapat hétfő este 19 órától ismét összecsap az Antonio Alexe Sportcsarnokban, a mérkőzést a Digi Sport élőben közvetíti.

A Nagyváradi VSK U – Bukaresti Dinamo párharc mellett szintén döntetlenre áll a Craiovai SCM U – Argeș FC negyeddöntő, míg a Kolozsvári U-BT és a Voluntari CSO bejutott az elődöntőbe.

Bukaresti Dinamo – Nagyváradi VSK U 79–62 (19–12, 21–24, 22–11, 17–15)

Bukarest, Dinamo Csarnok, 100 néző.

Vezette: Laurențiu Grigoraș, Bogdan Podar és Șerban Rașoga.

Dinamo: Tarrant 17, Gadeffors 2, Mandache 16, Korita 5, Năsturescu 10, Berceanu, Williams 11, Jackson 13, Clanton 2, Coconea. Vezetőedző: Hakan Demir

VSK U: K. Richard 10, Holt 5, Bickauskis 8, T. Fometescu, Marinău 2, Vescan, Green 10, B. Nicolescu, Baciu 2, Gavrilovic 4, Ogden Jr. 10, N. Markovic 11. Vezetőedző: Cristian Achim.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában