Kosárlabda

2022.05.04. 09:45

Győzelemmel kezdte a rájátszást a Nagyváradi VSK U

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc második mérkőzését pénteken rendezik Bukarestben, 17.30 órától.

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila

Sorozatban hét mérkőzést nyert az alapszakasz végén a Nagyváradi VSK U, ezzel a második helyen került a kosárlabda Nemzeti Liga rájátszásába a piros-kék együttes. Helyezésének köszönhetően a negyeddöntőben a hetedik helyezett Bukaresti Dinamo ellen kezdhette meg szereplését a play-offban kedden este a váradi csapat, a hazai pálya előnyét is élvezve.

Jobban indította a mérkőzést a vendégcsapat, de az egykori váradi közönségkedvenc, Andrei Mandache ponterős játéka is kevés volt ahhoz, hogy jelentősebb előnybe kerüljön a Dinamo. Az első tíz perc végén már a VSK U vezetett négy ponttal (24–20), a második negyedben pedig beindult a „henger”, az agresszív védekezés mellett látványos kosarakkal szakadt el egyre jobban ellenfelétől a hazai alakulat. A húszpontosra hizlalt előny birtokában lazítottak a tempón Cristian Achim játékosai, de így is tizenhét pontos fórral vonulhattak szünetre.

Fordulás után a Dinamo játékosai egyre inkább elhitték, hogy lehet még keresnivalójuk ezen a mérkőzésen, a hazai játékosok pedig remek partnernek bizonyultak ebben. Rossz passzok, eladott labdák és kihagyott ziccerek jellemezték ebben a periódusban a váradiak játékát, így a záró negyedre nyolc pontosra olvadt a különbség a két csapat között (58–50).

Az utolsó negyed első támadását egy hárompontossal fejezte be a fővárosi csapat, szerencsére „Bobe” Niculescu erre még azelőtt válaszolni tudott, hogy igazán szoros legyen az állás. A palánk alatt egyeduralkodó Mark Ogden ismét látványos zsákolásokkal jelentkezett, ebben csapattársa, Garlon Green is követte így ismét tíz pont fölé nőtt a különbség a két csapat között.

Négy perccel a vége előtt egy kosárlabdameccseken ritkán látható jelenetsor miatt rövid időre félbeszakadt a mérkőzés, egy parázs összecsapást követően az egyik váradi szurkoló nem bírt magával és a lelátóról a játékosok közé dobta poharas üdítőjét. Emiatt percekig állt a játék, a pályára került folyadék feltakarítása közben Victor Mihalcea sportszerű szurkolásra bíztatta a VSK U fanatikusait. A kóláspoharat a játéktérre hajító renitens szurkolót rövid időn belül sikerült beazonosítani, őt a biztonsági szolgálat emberei és a rendőrök közösen vezették ki a teremből.

Végeredményben 76–58 arányban győzött a VSK U, a legeredményesebb hazai játékos pedig ismét Kris Richard lett 14 pontjával, de Ogden (13), Green (13) és Markovic (12) sem sokkal maradtak le a honosított légiós mögött. Az egyik fél két győzelméig tartó párharc második mérkőzését pénteken rendezik Bukarestben, 17.30 órától.

JEGYZŐKÖNY

Nagyváradi VSK U – Bukaresti Dinamo 76–58 (22–20, 25–12, 9–18, 18–8)

VSK U: K. Richard 14, Holt 13, T. Fometescu 3, Green 7, Gavrilovic 3, Bickauskis 3, Vl. Marinău, Vescan 2, Nicolescu 6, Ogden Jr. 13, N. Markovic 12. Vezetőedző: Cristian Achim.

Dinamo: Tarrant Jr. 6, C. Williams 6, Jackson 6, Clanton 4, Coconea, Mandache 13, Korita 13, Năsturescu, Berceanu 4, Calenic 6. Vezetőedző: Hakan Demir.

Vezette: Ciprian Stoica, Laurențiu Grigoraș és Amalia Marchiș.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában