Kosárlabda

2022.04.19. 10:18

Tovább tart a Nagyváradi VSK U győzelmi sorozata

A VSK U kosárlabdacsapata négy napon belül másodszor is legyőzte a temesváriakat, ezzel kiharcolta a pályaelőnyt a rájátszás első fordulójára.

Forrás: Facebook/CSM Oradea

Jósa Attila

Sorozatban ötödik győzelmét aratta péntek délután a férfi kosárlabda Nemzeti Ligában a Nagyváradi VSK U. Az Antonio Alexe Sportcsarnokban rendezett mérkőzésen a piros-kékek vendége ezúttal a Temesvári SCM gárdája volt és a két csapat tabellán elfoglalt pozíciója miatt is kiegyenlített mérkőzésre volt kilátás. A két csapat négy napon belül másodszor mérkőzött meg egymással, Temesváron izgalmas végjáték után a VSK U győzött 67–62-re, a pénteki mérkőzés viszont a vendégek fölényével indult, az első tíz perc után a SCM vezetett 18–14 arányban. A második negyedre feljavult a hazaiak védekezése, a palánk közeléből is jól céloztak a váradiak, de nagyobb előnyre nem tudtak szert tenni. Ebben a periódusban a váradiak tizenkét próbálkozásból mindössze egy alkalommal juttatták a gyűrűbe a labdát a hárompontos vonalon kívűlről, ami csapnivaló mutató, ennek ellenére szünetre már két pontos VSK U előnnyel vonulhattak a csapatok (31–29).

A harmadik negyedben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a vendégek Olah és Mirkovic kosaraival a tartották magukat, majd a dudaszó pillanatában Gajic is betalált távolról, így az utolsó negyed 53—52-es temesvári előnnyel kezdődhetett. Ahogy a temesvári mérkőzésen, úgy pénteken is Nikola Markovic döntötte el a végérvényesen a pontok sorsát, miután három perccel a vége előtt egy remek trilvála hét pontra növelte a VSK előnyét. A hazaiak 78–72 arányú győzelméből a legtöbb ponttal ezúttal is Kris Richard vette ki a részét, de a legjobb teljesítményt az amerikai légiós, Ogden nyújtotta, aki 16 pontja mellett nyolc lepattantót szerzett, kiosztott három gólpasszt és mezőnyben is feljegyezhetett két labdaszerzést, emellett látványos zsákolásokkal is szórakoztatta a publikumot.

Elfogytak a jegyek

Teltház előtt avatják szerda délután az új sportcsarnokot, miután mind az 5300 belépő gazdára talált. Az Észak és Dél válogatottjait felvonultató All Star-gálát megelőzően DJ Nasa, Doc, Vlad Dobrescu és Connect-R tart rövid koncertet. Az esemény 17 órától kezdődik.

Nagyváradi VSK U – Temesvári SCM 78-72 (14-18, 17-11, 21-24, 26-19)

VSK U: K. Richard 17, Holt 11, T. Fometescu 2, Green 12, Gavrilovic 3, Vl. Marinău, S. Jovanovic 4, Vescan, Nicolescu 3, Ogden 16, N. Markovic 10. Vezetőedző: Cristian Achim.

Temesvár: Strong 2, Gajic 12, A. Mirkovic 16, Olah 19, Schipor 3, Lilov 5, E. Petrescu, Komatina 3, Mocrițchi, Talton II 12. Vezetőedző: Dragam Petricevic.

Vezette: Bogdan Podar, Bukuresti László és Dragoș Barbu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában