Európa-bajnokság

2022.02.22. 12:20

A román férfi és a női vízilabda-válogatott is ott lesz az Európa-bajnokságon

A kontinenstornát idén augusztus 27. és szeptember 10. között a horvátországi Splitben rendezik.

Forrás: facebook.com/FederatiaRomanadePolo/

Jósa Attila

 

Máltán rendezték hétvégén a 2022-es férfi vízilabda Európa-bajnokság selejtező tornáját, ahol a román válogatott is medencébe szállt a továbbjutás kiharcolásáért. A román csapat a Nagyváradi VSK két játékosával, Silvian Colodrovschival és Czenk Ferenccel a soraiban végül imponáló magabiztossággal utasította maga mögé ellenfeleit.

 

Az első mérkőzésen 14-1-re győzték le Litvániát, ezt egy ritkán látható, 41-5-ös siker követte Írország ellen, majd az utolsó mérkőzésen a házigazda máltaiakat 18-4-re gyűrték le Athanasios Kechagias tanítványai, így hibátlan mérleggel végeztek a csoport élén. A román válogatott mögött végül Málta végzett a második helyen, így a szigetország csapata is ott lesz a nyár végi seregszemlén.

 

Történelmet írtak

 

A férfiakhoz hasonlóan a női válogatott is sikerrel vívta meg a Bukarestben rendezett selejtező tornát, így története során először jutott ki az Európa-bajnokságra. A Bertini Nenciu edzette csapat az íreket 15-4-re, a szlovákokat 9–8-ra, az ukránokat pedig 17–9-re győzte le, így a németek elleni 11-4 arányú vereség „belefért” az utolsó mérkőzésen, a román válogatott továbbjutást jelentő második helye már nem forgott veszélyben.

 

A román keretben három nagyváradi játékos is szerepet kapott: a jelenleg a Bukaresti Rapidot erősítő csapatkapitány Tóth Johanna Anita öt, az egriek kiválósága, Szilágyi Szabina három, míg a Steauában pólózó Xenia Bianca Bonca két góllal járult hozzá a továbbjutás kivívásához.

Az Európa-bajnokságot idén augusztus 27. és szeptember 10. között a horvátországi Splitben rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában