Sakkverseny

2022.01.06. 11:12

Évzáró sakkversenyt szerveztek december végén Érmihályfalván

Az érmihályfalvi Bartók Béla Művelődési Ház nagytermében rendezték meg decemberben az immáron hagyományosnak mondható évzáró sakkversenyt, amelyre a környező településekről érkeztek a sakk szerelmesei.

Balázs Attila, Mihályfalva

 

A szokásos évzáró sakkversenyt rendezték meg nemrégiben Érmihályfalván, ahova a legtávolabbról a nagyváradi sakkozók érkeztek, mellettük részt vettek még diószegi, székelyhídi, monospetri és természetesen érmihályfalvi versenyzők, összesen tizenkilencen. Kovács István, a verseny szervezője, a Piros Rózsa Közösségi és Kulturális Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, bemutatta a versenynap programját és a lebonyolítással kapcsolatos tudnivalókat.

Megemlékezett a klub elhunyt tagjairól, a jelenlévők egyperces néma felállással adóztak emléküknek. Ezután átadta a szót Karsai Attila alpolgármesternek, aki örömét fejezte ki, hogy a sakk, az elme sportja Érmihályfalván töretlenül fejlődik, és mindig előlépnek újabb ifjú tehetségek, akik tovább öregbítik a helyi sakkcsapat hírnevét. A város vezetésének képviseletében megígérte, hogy továbbra is támogatni fognak minden törekvést, ami a helyi sportélet fejlődésének bármely szegmensét érinti.

Kozma Károly mint kinevezett versenybíró, ellenőrizte a megjelent versenyzők névsorát, majd ismertette a kezdő párosításokat, ami után elkezdődött a verseny. 

Majdnem ötórás küzdelem után alakult ki a sorrend, amely Siklódi András (Diószeg) győzelmét hozta, második Kovács István (Érmihályfalva), harmadik helyezett Forró Mózes (Székelyhíd) lett. Átadásra kerültek az emléklapok is, a teljesség igénye nélkül kiemelhetjük: Oana Hodoroabă (Székelyhíd – női versenyző), Puiu Ghitea (Nagyvárad – a legidősebb, 86 éves versenyző), Martin Krisztián (Érmihályfalva – a legfiatalabb, 10 éves versenyző). 

Kovács István az emléklapok átadása után elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt az idei év nem úgy alakult, ahogy azt tervezték, ennek ellenére az ifjúsági és a felnőtt csapat is szép eredményeket ért el. Összesen kilenc versenyen vettek részt Bihar, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megyékben, emellett tizenhat online versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában