Tenisz

2021.10.31. 09:38

Simona Halep és Anett Kontaveit döntőzik ma

Meggyőző játékkal, két szettben (6-0, 6-1) legyőzte szombaton az ukrán Marta Kostyukot, és bejutott a 235.238 dolláros összdíjazású Transylvania Open döntőjébe Simona Halep.

A kolozsvári BT Arénában tartott mérkőzés mindössze 62 percig tartott. A volt világelső ellenfele a döntőben az észt Anett Kontaveit lesz.

A mérkőzést végig Simona Halep uralta, a 19 éves ukrán lánynak csak a második szett elején sikerült egy adogatását megnyernie. Kostyuk az első játszmában, 3-0-s állásnál orvosi segítséget kért egy combsérülés miatt.

Simona Halep 10 nyerőt ütött, ukrán ellenfele 11-et, viszont utóbbi nagyon sok (38) kikényszerítetlen hibát vétett. A volt világelső és Marta Kostyuk egyébként már léptek pályára egymás ellen, a hónap elején, az Indian Wells-i torna második fordulójában, akkor Halep 7-6 (2), 6-1-re nyert.

A világranglistán 14-ik helyezett, 25 éves Anett Kontaveit a másik elődöntőben a svéd Rebecca Petersont győzte le 6-3, 6-2-re. Ez volt az észt lánynak sorozatban a kilencedik győzelme.

Halep mindhárom eddigi találkozóján legyőzte Kontaveitet, legutóbb a 2020-as Australian Open negyeddöntőjében, 6-1, 6-1-re. A román teniszező idei első, pályafutása negyvenedik tornadöntőjét játssza vasárnap a BT Arénában, és Kolozsváron megszerezheti a 23-ik bajnoki címét.

Szombati győzelméért Simona Halep 16.398 dollárt és 180 WTA-pontot kapott.

A döntő ma, azaz vasárnap lesz 17:30-tól a kolozsvári BT Arénában. A mérkőzést élőben közvetíti a Digi Sport 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában