Labdarúgás

2021.10.18. 12:15

III. Liga: veszteség és vereség

A Nagyváradi CAO, valamint a Városi Sportklub utánpótlás-nevelő központja kapusedzőjének, Vlad Gheţe édesapjának hirtelen halála árnyékolta be a szombaton a Bodola Gyula Stadionban játszott CAO–Nagybányai Minaur harmadosztályú labdarúgó-mérkőzést.

Fotó: Illusztráció

F. Z.

Szomorú volt a nagyváradi labdarúgás számára az elmúlt hétvége: Mircea Gheţe személyében a váradi labdarúgás egyik legnagyobb rajongója távozott az élők sorából. Ugyanakkor szeretett fia, a távolról, illetve szabadrúgásokból szerzett góljaival híressé vált portás, a CAO és a Városi Sportklub portársait tréningező Vlad csapata sem tudott nyerni.… A tabella harmadik helyén álló CAO a második helyezett Nagybányai Minaurt látta vendégül, és hiába vezetett Cosmin Letan 11-es góljával a hazai csapat, előbb Sergiu Ciocan egyenlített, majd a vezető gólt is megszerezte. Letan azonban szintén büntetőből egyenlített, ám a ráadás negyedik percében Mircea Donca egy távoli lövéssel győztes gólt szerzett a nagybányaiaknak.

A következő fordulóban, október 23-án, 15 órától Váradszentmártonban bihari rangadót rendeznek, amikor az első helyen álló Félixfürdői Lotus a Nagyváradi CAO együttesét látja vendégül. Ami a harmadosztály tizedik csoportjának listavezetőjét, a Félixfürdői Lotust illeti, a múlt fordulóban az idén gyengélkedő, de az utóbbi időben „magához térő” Szatmárnémeti VSK vendége volt. A papírformának megfelelően a vendégek – Vlad Costea találata révén (33. p.) – félidőben vezettek is 1–0 arányban, de Cosmin Zamfir a 64. percben egyenlített, és hiába lőtt újabb gólt Costea a 70. percben, a másik oldalon Zamfirnak is sikerült dupláznia, így 2–2-es végeredmény született a mérkőzésen. Bihar megye harmadik III. ligás csapatának, a Nagyváradi Luceafărulnak semmi nem sikerül az idei évadban: múlt szombaton ugyan csak egygólos hátrányban volt hazai pályán a szintén „tabella-kullogó” Nagysomkúti Progresul együttesével szemben, végül megsemmisítő 5–1-es vereséget szenvedett, ami már most előrevetíti, hogy a nagyváradi alakulat nem ússza meg a kiesést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában