Labdarúgás

2021.09.02. 14:57

Ismét Dan Petrescu a CFR vezetőedzője

Az 53 éves tréner – aki három bajnoki címet jegyez a kolozsváriak edzőjeként – nagy változásokat tervez a román bajnokság címvédőjének játékoskeretében.

Fotó: Profimedia

J. A.

Dan Petrescu visszatérését hivatalosan kedden délután jelentette be a CFR a klub internetes felületein. Elődje, Marius Șumudică tizenöt mérkőzésen vezethette a fellegvári csapatot, azonban hiába remekelt a bajnokságban a címvédő, a csapnivaló nemzetközi szereplés megpecsételte a népszerű „Șumi” sorsát. Sajtóhírek szerint a hétvégi, 4-1-es CFR győzelemmel zárult FCSB elleni rangadóra a háttérből már Petrescu állította össze a kezdőcsapatot és a taktikát, ez pedig már előrevetíti, mely játékosokra nem számít a továbbiakban a sikeredző.

Szinte biztosan távozik a klubtól a havi 30 ezer eurót kereső Alex Chipciu, a szebb napokat látott Iasmin Latovlevici, valamint a két légiós, Tahiri és Fofana. Szintén távozhat a litván kapus, Giedrius Arlauskis, bár őt szeretnék maradásra bírni a kolozsváriak, a hírek szerint a hálóőrt nagyon megviselte a Crvena zvezda elleni mérkőzést követő tömegverekedés, melyben a klub alkalmazottai osztották egymásnak a pofonokat.

Dan Petrescuval együtt visszatér a klubhoz Mihai Bordeanu, aki az elmúlt időszakban a szaúd-arábiai bajnokságban játszott, a nagyobb meglepetés azonban a 38 éves klublegenda, az argentin Juan Emmanuel Culio leigazolása, aki játékos-edzőként áll majd a kolozsváriak rendelkezésére. Petrescu három évre szóló szerződést írt alá a klubbal, havonta 50 ezer eurót vihet majd haza, ami több mint a kétszerese annak az összegnek, amelyet a korábbi edzők, Eduard Iordănescu és Marius Șumudică kaptak a munkájukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában