Labdarúgás

2021.09.02. 13:07

Foci vb-selejtező: sorsdöntő meccsek következnek

A hétfőn elvégzett orvosi vizsgálatokat követően biztossá vált, hogy Lovrencsics Gergő nem játszhat a magyar válogatott soron következő három világbajnoki selejtezőjén. A román labdarúgó-válogatottat irányító Mirel Rădoi is összeállította keretét a szeptemberi vb-selejtezős mérkőzésekre.

Fotó: MTI

Jósa Attila

Marco Rossi ezúttal is három kapust és 23 mezőnyjátékost hívott meg a válogatottba, amely ma (csütörtök – szerk. megj.) este a Puskás Arénában az Európa-bajnoki ezüstérmes Anglia, szeptember 5-én idegenben Albánia, majd szeptember 8-án ismét hazai pályán Andorra ellen lép pályára. A szövetségi kapitány immár az Eb idején sérüléssel bajlódó, de már egészséges Szoboszlai Dominikre és Gazdag Dánielre is számíthat, az amerikai bajnokságban (MLS) idén már 12 gólos támadó középpályás, Sallói Dániel pedig hosszú idő után kapott ismét meghívót, míg Tamás Márk első alkalommal dolgozhat majd Marco Rossival és a válogatott keret tagjaival.

A magyar keret

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig); védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (MOL Fehérvár), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce), Tamás Márk (Slask Wroclaw); középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Eszék), Nagy Ádám (Pisa), Loic Nego (MOL Fehérvár), Schäfer András (DAC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig); csatárok: Hahn János (Paks), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (Dallas FC), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (Al-Ittihad Kalba).

Érthetetlen döntések

A magyarhoz hasonlóan a román válogatott is három mérkőzést játszik a jövő évi világbajnokság selejtezőiben. Szeptember 2-án, ma Izland ellen Reykjavíkban lépnek pályára Mirel Rădoi tanítványai, majd szeptember 5-én Liechtensteint fogadják Bukarestben, 8-án pedig Szkopjében, Észak-Macedóniában zárják a sort.

A névsort böngészve néhány egészen érthetetlen döntést is meghozott a román szövetségi kapitány, nagy kérdés, hogy mit keres a válogatott keretében az elmúlt időszakban rendre „lepkéző” Andrei Vlad kapus, akitől klubja is szabadulna, hogy kaphatott meghívót az elmúlt két idényben Belgiumban mindössze egy gólt szerző csatár, Denis Drăguş, aki az elmúlt évben egyszer sem volt kezdő klubcsapatában? Ez szintén érvényes a Ludogorets játékosára, Rotariura, aki idén egy mérkőzésen volt csak a kezdőcsapat tagja, ahogy a hazai bajnokságból beválogatott Jovan Markovic is többet koptatta a kispadot, mint a stoplijait.

Végül, de nem utolsósorban Andrei Raţiu meghívása is megmosolyogtató, az olimpia után a spanyol másodosztályú Huescához igazoló hátvéd még egyetlenegyszer sem volt a kezdő tizenegy tagja. A tavaszi jereváni vereség és a tokiói (le)szereplés után a kritikák kereszttüzébe került Mirel Rădoi mindenesetre jókora támadási felületet hagyott válogatási elveivel. Hogy meddig maradhat még a posztján, az valószínűleg az említett három mérkőzést követően dől el.

A román keret

Kapusok: Florin Niţă (Sparta Praha), Marian Aioani (Farul), Andrei Vlad (FCSB); védők: Mario Camora (CFR), Vlad Chiricheş (Sassuolo), Virgil Ghiţă (Farul), Cristian Manea (CFR), Ionuţ Nedelcearu (Crotone), Andrei Raţiu (Huesca), Adrian Rus (MOL Fehérvár), Alin Toşca (Gaziantep); középpályások: Alexandru Cicâldău (Galatasaray), Andrei Cordea (FCSB), Ianis Hagi (Rangers), Dennis Man (Parma), Marius Marin (Pisa), Răzvan Marin (Cagliari), Dragoş Nedelcu (Düsseldorf), Darius Olaru (FCSB), Dorin Rotariu (Ludogorec), Deian Sorescu (Dinamo), Nicolae Stanciu (Slavia Praha), Florin Tănase (FCSB); csatárok: Denis Alibec (CFR), Denis Drăguş (Standard Liege), Jovan Markovic (Craiovai Universitatea).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában