Foci

2021.05.24. 16:45

Gólzáport hozott a vasárnap délutáni vihar

Megőrizte tagságát a harmadosztályban a Nagyváradi Luceafărul csapata, miután az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően az osztályozó visszavágóján 6-3 (3-0) arányban legyőzte Váradszentmártonban a Szilágy megyei Zsibói Rapid együttesét.

Forrás: Teo Biriș

Jósa Attila

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a váradi alakulat, Meșter már az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a hazaiaknak egy remek lövéssel, majd a mindössze 19 éves Jurcuț pillanatai következtek, a fiatal támadó pár percen belül kétszer is mattolta a szilágyságiak védelmét. Huszonöt perc elteltével már 3-0-ra vezetett a Luceafărul, így érthető módon visszavettek a tempóból Ciprian Dianu tanítványai, a zsibóiak pedig nem találtak fogást a fiatal váradi csapaton. A második félidőre sokkal elszántabban jöttek ki az öltözőből a vendégek, Pavel szépített a 47. percben, gólját több nagy helyzet is követte, többek között a kapufát is eltalálták a Rapid játékosai, így könnyen izgalmassá válhatott volna a párharc. A helyzetek kimaradtak, a fellazult Rapid védelem mellett viszont a Luceafărul is kedvére kontrázhatott, előbb Vinicius értékesített egy büntetőt, majd három perc múlva Gheban is betalált, 5-1-re alakítva a mérkőzés állását. A zsibói csapat négygólos hátrányban sem adta fel, Kallai három perc alatt kétszer is beköszönt, így az utolsó tíz percre is maradt némi izgalom.

A vasárnap délután Nagyváradot és környékét elérő vihar Váradszentmártonba is megérkezett a mérkőzés végére, így az utolsó perceket az elsötétült égbolt alatt apokaliptikus körülmények között játszották le a felek. Szerencsére a hazaiak fiatal támadóját, Lasconit nem zavarták a pálya fölött cikázó villámok és egy látványos cselsorozat végén éles szögből emelt a hosszú sarokba a 88. percben, végképp eldöntve ezzel a párharc sorsát.

 

Jegyzőkönyv

LUCEAFĂRUL – Zsibói RAPID 6-3 (3-0)

Gólszerzők: Meşter ’14, Jurcuţ ’21,’25, Vinicius ’61, Gheban ’65, Lasconi ’88 / Pavel ’47, Kallai ’75, ’78

Luceafărul: Al. Ciută – Fl. Drăgan, J. Bonyaa, D. Laza, R. Ștef (’63 R. Toderici) Al. Jurcuț (’74 R. Tirla), E. Higyed (’85 R. Novak), D. Gheban, Șt. Meșter, F. Stajic (’74 T. Tamaș), Vinicius Leite (’85 D. Lăsconi). Vezetőedző: Ciprian Dianu

Rapid: Ad. Noțigan – M. Cheța (’62 M. Bone), I. Blaga, Cr. Țurcaș, A. Bene (’72 R. Pintea), Al. Turcu (’77 R. Sabou), G. Buda (’72 V. Lazăr), G. Țiriac, R. Birta (’46 V. Kallai), Fl. Porumb, C. Pavel. Vezetőedző: Emil Ionaș

Vezette: Adrian Lucian Țiții (Kiscsűr) –Nagy Dániel (Medgyes), Marius Vasile Duță (Felek)

 

Címkék#luceafarul

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában