Látogatás

2021.03.15. 12:08

Nemzetközi mérkőzések helyszíne lehet majd az új stadion

Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöke, a főtitkárhelyettes Gabriel Bodescu, Felix Grigore versenymenedzser és Mihai Stoichiță, a technikai bizottság elnökének kíséretében látogatott el Nagyváradra múlt héten, egy szakmai találkozó alkalmából, melyen kiemelte a város szerepének megerősödését.

Fotó: FRF

Sajtóközlemény

A román labdarúgó-szövetség képviselőit többek között a Bihar Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke, Radu Bitea fogadta. A szakmai találkozón részt vettek a Szentmártoni CSC, a Nagyváradi Luceafărul, a Nagyváradi CAO, az Atletic United, és a Nagyváradi LPS Bihorul vezetőségének tagjai. A vendégek előbb a szentmártoni polgármesteri hivatalban gyűltek össze egy beszélgetésre, majd rövid látogatást tettek a helyi stadionba, illetve a mellette lévő Luceafărul sportkomplexumba, együtt Cristian Laza polgármesterrel és az alpolgármester Doru Lazărral. A sportkomplexum vezetői körbevezették őket, majd bemutatták a klub jelenlegi projektjeit.

A Bihar Megyei Labdarúgó Egyesület székházától a nagyváradi vároházához mentek, ahol Florin Birta polgármester köszöntötte a vendégeket, majd az irodájában folytattak eszmecserét. A szövetség elnöke részletekre volt kíváncsi azon beruházásokat illetően, melyeket a sport infrastruktúrájának támogatására indított az önkormányzat, így az új stadion létrehozása iránt érdeklődött, illetve a Motorul stadion bővítési munkálatai iránt, melyeket az Országos Beruházási Vállalat finanszíroz. Răzvan Burleanu a továbbiakban biztosította a polgármestert afelől, hogyha bármilyen kérdés merülne fel, a szövetség minden szükséges információval a város rendelkezésére áll a projektek kapcsán. Az elnök külön kiemelte, hogy szívesen adnak tanácsokat a labdarúgás fiatalok körében való népszerűsítésében és a fiatalok foglalkoztatásához kellő infrastruktúra fejlesztése kapcsán is. Hozzátette, hogy amennyiben elkészül Nagyváradon az új stadion, a város is bekerülhet a nemzetközi körforgásba, Araddal és Kolozsvárral együtt, azaz nemzetközi mérkőzéseknek lehet a házigazdája.

A polgármesterrel való találkozást követően a testület a Bodola Gyula stadiont is megnézte, ahol éppen edzés zajlott, és találkozott a Nagyváradi CAO elnökével, Florin Mallal, illetve az alelnökökkel: Lukács Imrével és Marius Cherejivel. Távozásuk előtt az állami egyetemen, és az új stadion helyszínén is jártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában