Foci

2020.11.14. 12:20

Gólparádé, mezőtelegdi főszereplővel

Forrás: prosport

J. A.

Románia labdarúgó válogatottja 5–3-ra legyőzte Fehéroroszországot szerdán, a ploiești-i Ilie Oană stadionban megrendezett felkészülési mérkőzésen. Remekül kezdték a mérkőzést a „trikolórok”, Mitrea, Marin, Nedelcearu és Pușcaș góljai után az első félidő végén 4–0-ás román előnnyel vonulhattak öltözőbe a csapatok. A folytatásban sem lankadt a románok lendülete, Nedelcearu második, csapata ötödik találata után úgy tűnt, kiütés lehet a vége, azonban Mirel Rădoi sorozatos cseréi alaposan megzavarták az addig stabilnak tűnő csapatot, így a fehéroroszok rövid idő alatt két góllal „kozmetikáztak” az eredményen. Sőt, a 80. percben Jablonszki révén büntetőt is rúghattak a vendégek, azonban a Giurgiu Astra hálóőre, David Lazar remek érzékkel hárította a tizenegyest.

Lazar mezőtelegdi származású, a labdarúgás alapjait is a Bihar megyei községben sajátította el, első osztályba szerződése előtt Hegyközpályiban is szerepelt, ahol Papp Deák, a Bihar FC korábbi kapusa segítette a fejlődését.

A ráadásban Klimovics góljával tovább zárkózott a fehérorosz gárda, de több gólra már nem maradt idő, így végeredményben egy kimondottan közönségszórakoztató mérkőzésen 5–3-ra győzött a román válogatott. Románia vasárnap 21.45-től Bukarestben Norvégia ellen lép pályára, szerdán pedig Belfastban Észak-Írországgal játszik a Nemzetek Ligája utolsó két fordulójában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában