Labdarúgás

2020.10.23. 11:50

Már a legjobb 32 között a Váradszentmárton

A váradszentmártoniak a Román Kupa következő fordulójában már első osztályú ellenféllel találkozhatnak.

Jósa Attila

Látványos és fordulatos mérkőzésen aratott hazai pályán megérdemelt győzelmet a Román Kupában szerdán a Váradszentmártoni CSC. Ellenfelük a másodosztály egyik meglepetéscsapata, a Lénárdfalvi ACS volt, akik idén már több nagy „skalpot” is begyűjtöttek a bajnokságban, legyőzve többek között a nagy múltú Bukaresti Rapidot.

A tartalékosnak mondható összeállításban pályára lépő vendégek a 12. percben egy védelmi hibát kihasználva Mărieș révén szerezték meg a vezetést (0–1). A kapott gól után támadásba lendült a hazai csapat, Sergiu Pop többször is próbálkozhatott, de Răilean kapus, vagy a gólvonalról tisztázó hátvédek útját állták az egyenlítésnek. A 31. percben már siker koronázta a CSC folyamatos próbálkozásait, Arsene egy szabadrúgás után a bal oldalról ívelt a kapu elé, a labda pedig Florin Popot is érintve landolt a hosszú sarokban (1–1). Két perc sem telt el és ismét a lénárdfalviaknál volt az előny: egy mesterien kivitelezett ellentámadást Balha fejezett be pontosan (1–2), sőt, Rus tizenegyese után már az első félidő végén eldőlni látszott a találkozó kimenetele (1–3).

Nem mindenki gondolta ezt így, kiváltképpen a hazaiak csatára, Sergiu Pop, aki még az félidő lefújása előtt kiharcolt egy büntetőt, amit saját maga végzett el (2–3). Szünet után továbbra is a váradszentmártoniak rohamoztak, ekkor a vendégek edzője, a játékosként komoly első osztályú múlttal rendelkező Nicolae Constantin hármas cserére szánta el magát. Mindhiába, hiszen a 61. percben ismét Sergiu Pop érkezett és nyolc méterről bombázott az ellenfél kapujába (3–3). A nagy kedvvel játszó támadó a továbbiakban is megállíthatatlan volt, két nagy, kimaradt helyzete után a 82. percben ismét kiharcolt egy tizenegyest, melyet magabiztosan értékesített is, így mesterhámasával a kupa legjobb 32 csapata közé repítette a váradszentmártoniakat.

Története során a Váradszentmártoni CSC soha nem jutott még ilyen messze a Román Kupában, de ez a remek szereplés Bihar megye szintjén is ritkaságszámba megy: legutóbb a kilencvenes évek végén fordult elő, hogy egy harmadosztályú klub eljusson a legjobb 32 csapat közé, akkor az Élesdi Crișul (1998) és a Vaskohsziklási Oțelul (1999) csapatainak sikerült ez a nem mindennapi bravúr.

Jegyzőkönyv

Váradszentmártoni CSC–Lénárdfalvi ACS 4–3 (2–3)

Gólszerzők: Florin Pop ’31., Sergiu Pop ’44. 11-esből, ’62., ’82. 11-esből, illetve Mărieş ’12, Balha ’33., Rus ’39. 11-esből.

CSC: Barabaș (’46 Beke) – Fl. Pop, Lupșe, A. Pintea, Arsene, Habakuk, Sorian, Sfârlea (’46 P. Suciu), Ban, Baciu (’68 R. Pop), Sg. Pop (’87 Tiponuț). Vezetőedző: Cosmin Bodea.

Lénárdfalva: Răilean – Lihet, Urs, D. Simon (’72 Oiță), Jucan, Bura (’61 M. Coman), Szecui, Lung (’61 Akhmatov), Rus (’61 Luboya), Mărieș, Balha. Vezetőedző: Nicolae Constantin.

Vezette: Claudiu Gaitin (Temesvár) – Călin Cimponeriu (Lugos), Daniel Humiță (Örményes).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában