III. LIGA

2020.10.06. 18:41

Kikapott Luceafărul a listavezető otthonában

Nem sok jóval kecsegtetett a Nagyváradi Luceafărul nagybányai vendégjátéka, ráadásul hét közben a csapat egyetlen rutinos labdarúgója, a 35 éves Cristian Oros a másodosztályú Târgu Jiu-i Viitorul Pandurii csapatához igazolt, így ha lehet, a fiatalokra még nagyobb nyomás nehezedett.

Ennek megfelelően már a második percben megszerezte a vezetést az idén a feljutást megcélzó Minaur, egy szöglet után Serediuc csúsztathatott a hálóba. A korán bekapott gól után bátor támadójátékkal rukkoltak elő a váradiak, több helyzet, köztük egy kapufa után egyenlített a Luceafărul: a 14. percben Toderici jobb oldali beadását a mindössze 16 éves Gheban 12 méterről lőtte a kapuba. Ezt követően fokozatosan átvette a játék irányítását a Minaur, a 32. percben Serediuc látványos mozdulattal, a kapunak háttal állva talált be, ismét előnyhöz juttatva a házigazdákat. Hiába küzdött derekasan a Luceafărul, mérkőzés hajrájában kiütközött a keret rutintalansága, a 82. percben a Minaur Donca húszméteres lövése után előbb eldöntötte a találkozót (3–1), majd a ráadásban Pop, illetve Berinde góljaival kialakította a túlzónak mondható, 5–1-es végeredményt. Jegyzőkönyv Minaur: Gudea – Duruş, Prunescu (74 Berindea), Tînc, Szekely, Lupu, Pop, Nistor, Donca (87 Parnău), Minteuan (87 Ofrim), Serediuc (64 Zete). Vezetőedző: Dorin Toma Luceafărul: Nergheş – ±tef (80 Farcaş), Gunie, Laza – Drăgan, Higyed (64 Balogh), Gheban (80 Jurcuţ), D. Marina (69 Pintilie), Covaciu, Ban, Toderici. Vezetőedző: Ciprian Dianu Vezette: Alexandru Suvar (Nagyszeben) – Alexandru Turian (Zilah), Vasile Duşa (Felek).

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában