Fogathajtás

2020.09.18. 10:26

Bronzérmes lett Vecsésen Rákóczi

A Budapest közelségében elterülő Vecsés nemcsak a káposztájáról híres, hanem arról is, hogy itt rendezik Közép-Európa egyik legrangosabb lovasversenyét is. A közel kétszáz hektáros park, a homokos talaj és a Dobrovitz család hírneve tette a fogathajtók mekkájává a települést.

Úgy tűnik, hogy a vírusjárvány sem vetett gátat az idei fogathajtó megmérettetésnek, a több mint nyolcvan európai versenyzőt felsorakoztató esemény három napig tartotta izgalomban a résztvevőket és a sport szerelmeseit. Romániából öten álltak rajthoz e rangos megmérettetésen, és a szerencse ezúttal Rákóczi Gergőnek kedvezett. Kettes fogatok kategóriájában a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Egyedi teljesítményt nyújtott azzal, hogy a versenyen kettes és négyes fogattal is indult. A versenyszabályok lehetővé teszik, hogy egy versenyző két kategóriában is indulhasson ugyanazon a napokon és ugyanazon a pályán. Ehhez persze nagyon sok előzetes munka kell, hiszen nyolc lovat kell felkészíteni európai szintű versenyre. Ugyanakkor a versenyzőt is komolyan kimeríti ez a fajta háromnapos erőfeszítés. A vecsési nemzetközi versenyen ezt a kihívást egyedül az érköbölkúti Rákóczi Gergő vállalta fel. Az előzetes szorgos munka itt is meghozta eredményét, hiszen míg a ketteseknél a harmadik helyen végzett, a négyes fogatával a negyedik helyet tudhatja magáénak, egy olyan versenyen, ahol két világbajnok is megmérettette magát. A nemzeti bajnoki szezon itthon most kezdődik. A hétvégén a betleni ménespályáján mérik össze tudásukat a romániai fogathajtók.

A borítóképen: Rákóczi Gergő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában