Kosárlabda

2020.09.03. 11:45

A váradiak Európában már csak jövőre szerepelnek

Az európai Kosárlabda-szövetség (FIBA) döntése értelmében a 20202/21-es évad nemzetközi mérkőzéseit csak jövőre rendezik meg. A második számú kupában, az Európa-kupában a Nagyváradi VSK U is érdekelt lesz, amely január 6-án hazai pályán kezdi meg a szereplését a török Besiktas Isztanbul ellen. A második fordulóban – amennyiben a Bakken Bears nem jut be a Bajnokok Ligája második fordulójába – akkor a váradi együttes a dán klub otthonában lép pályára.

A harmadik fordulóban a Szebeni CSU lesz a váradiak ellenfele, egy héttel később pedig Isztambulban, a Besiktas otthonában lépnek pályára a váradi kosárlabdázók. Következik február 3-án az ötödik forduló, amikor a Bakken Bears, esetleg az általa búcsúztatott ellenfél jön Váradra, végül a Cristian Achim edzette legénység Szebenbe látogat. A hét csoport első két, illetve legjobb két harmadik helyezettje bejut a nyolcaddöntőbe, amelyet ezúttal nem csoportkörben bonyolítanak le, hanem sorsolást követően, két mérkőzést játszva, egyenesen a negyeddöntőbe kerülnek a győztes csapatok. Innen pedig folytatódik az egyenes kiesési rendszer. A program, nyolcaddöntő: 2021., március 17. és 24; negyeddöntő: 2021., március 21. és április 7.; elődöntők: 2021. április 14. és 21; döntő: április 28. és május 25.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában