Pusztai Farkasok

2020.07.15. 19:14

Megnehezítették az „ellenség” betörését

A Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségének négy tagja, Ridi Ferenc, Ridi Kinga, Tóth Imre és fia, Kristóf (a csapatképen balra lent) múlt vasárnap részt vett a Keleti Gyepű 3D íjászbajnokság első fordulóján, amely a Hajdúhadházt és Hajdúböszörményt összekötő úton, a kilátónál volt megrendezve.

A gyepű-rendszer évezredes múltra tekint vissza a pusztai nomád, illetve félnomád népeknél, és ez a „hagyomány” még a középkor vége felé is élt. Napjainkra már csak egy gyepű maradt életben, a Keleti Gyepű, amely a mai napig töretlenül őrzi a viadalok szellemiségét, a gyepűvédő harcosok hitvilágát, és erejét. Talán nem hiába szól a úgy mondás, hogy az íjászok Keletről jönnek…

A versenyen 24 darab 3D-s állat-célra kellett lőni célonként három nyíllal. Tóth Kristóf (jobbra lent) a 10–12 éves fiúk között az első helyen végzett, míg Ridi Ferenc (felső kép) a legnépesebb kategóriában, a felnőtt férfi tradicionális íjak versenyében ugyancsak az első helyen végzett. A többiek derekas helytállással bizonyították rátermettségüket az íjászatban.

Borítókép: Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségének tagjai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában