Prioritások

2020.04.17. 11:09

Fertőtlenítőjük meg védőfelszerelésük még nincs, de egymillió euróból gazdálkodhat a focicsapatuk

A Liga2.ro hírportál arról számolt be, hogy a koronavírus-járvány közepén Chiajna polgármestere nem védőfelszerelésekbe fekteti a város pénzét, hanem a labdarúgóklubba: „a másodosztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Concordia ötmillió lejt kapott a helyi költségvetésből, míg a koronavírusnak egyre több az áldozata Romániában”.

Forrás: chiajna.info

„Ez hatalmas összeg, amellyel még egy modern poliklinikát is fel lehetne szerelni” – állítja a portál, amely ugyanakkor megjegyzi, hogy a legtöbb másodosztályú együttes csökkentette játékosai fizetését, mások, mint a Kolozsvári Universitatea vagy a Konstancai Farul pedig egy időre befagyasztotta a fizetéseket, míg más alakulatok munkanélküli-segélyre „kárhoztatta” az alkalmazottait. A chiajna.info is megerősíti: „a chiajnai városháza úgy döntött, hogy ötmillió lejt különít el a labdarúgóklubnak, amely ebben a szezonban a kiesés ellen küzd. Korábban három-, míg néhány nappal kétmillió lejt utalt át a klub kasszájába a Mircea Minea polgármester vezette chiajnai városháza” – állítja a chiajna.info, amely szerint: „a helyi önkormányzat nem rendelkezik az utcai, illetve a lépcsőházak fertőtlenítéshez szükséges modern gépekkel és ahelyett, hogy megvásárolná a szükséges fertőtlenítőszereket, a jelenleg nem is létező futballra, egy, a kiesés szélén álló együttesre pazarolják” – állítja a chiajna.info.

Mégis eredménytelenek

„Felelőtlenség ilyet tenni ebben az időszakban, nem beszélve arról, hogy a chiajnai családorvosok nem kaptak segítséget a helyi szervektől és a kiszolgáltatott személyek, a rászorulók sem kaptak segélyt mindeddig” – írja a portál, amely idézte Cristian Tănase fociklubelnök szavait is: „Ha vezető vagy, pénzt keresel”! Tănase ugyanis nemrégiben kijelentette, hogy „stabil költségvetési projektet hajtott végre, és a játékosok és más alkalmazottak nem fognak pénzügyi nehézségekkel küzdeni, az együttesen belül nincs probléma, senki nem kérvényezte a munkanélküliségi-segélyt. Soha nem gondoltunk a technikai munkanélküliségre, a bérek csökkentésére. Különösen most, ebben a bonyolult helyzetben. Pénzt kellett keresnünk, és találtunk is. A költségvetéssel rendben vagyunk, éppen ezért olyan furcsa számomra, hogy nem volt eredményünk” – nyilatkozta Tănase a DigiSport-nak.

A polgármestert okolják

Ugyanakkor a chiajna.info szerint, a polgármester a segélyekre szánt összegeket a városháza alkalmazottaitól

gyűjti be: „Minea polgármester képmutatása sokkal nagyobb. A múlt héten arra kényszerítette a városháza alkalmazottait, hogy fizetésük 25%-át adományozzák az időseknek szánt adományok megvásárlására. Hovatovább, Minea továbbra is folytatja megbízatását azzal, hogy a polgárokat felkéri, saját pénzükön támogassák a rászorulókat, miközben az adófizetők pénzéből egymillió euróval támogat egy olyan fociklubot, amely jelenleg a kiesés szélén áll, s az sem mellékes, hogy még a derbiket is alig kétszázan tekintették meg a helyszínen. Kidobott pénz…” – állítja a chiajna.info. Egyébként az ilfovi gárdának a nagyváradi születésű Erik Lincar is volt a trénere, aki a tizenegyedik és a huszonegyedik fordulók között ült a Concordia kispadján.

Amit Ilfov megyében egy polgármesternek meg szabad tenni, azt Biharban már nem. Ezért is szűnt meg a Chiajnánál sokkal nagyobb múlttal rendelkező Nagyváradi Bihar FC, mert a mi polgármesterünk nem volt hajlandó kétesnek nevezett ügyekbe keveredni. Focink ugyan még most sincs, de hamarosan gyorsabb villamosokon utazhatunk, lesz sok parkolóház a városban, meg sok-sok olyan park, ahova a gyerek be sem teszi a lábát, nemhogy sportoljon ott…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában