Labdarúgás

2020.03.27. 11:00

Szkeptikus a nagyváradi edző

Forrás: liga2.ro

A nagyváradi születésű Cristian Lupuţ, aki korábban a Nagyváradi Luceafărult edzette, jelenleg a másodosztályú Târgu Jiui Pandurii Viitorul trénere, szkeptikusan tekint a jövőbe a hazai labdarúgó-bajnokságok mielőbbi folytatása kapcsán.

A Nagyváradi Luceafărul labdarúgócsapatát felvásároló Nicolae Sarcină, azok után, hogy másik együttese, az ACS Șirineasából lett Târgu Jiui Energeticianul kiesett tavaly tavasszal a másodosztályból, úgy döntött, hogy a harmadik ligás alakulatot „leköltözteti” Biharba, míg a másodosztályú tagságát megőrző Luceafărult Gorj megyében játszatja tovább. Így került a fiatal váradi tréner, Cristian Lupuţ Târgu Jiuba, ahol csapata nem is szerepel rosszul, hiszen a tizenkilenc csapatot számláló mezőnyben a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet a tizedik helyen találta. Lupuţ úgy látja, hogy „a világjárvány eddig nem érte el a csúcspontját, a jelenlegi helyzet biztosan nem normalizálódik az elkövetkezendő hetekben, ezért nem tudom, mikor indulhatna újra a másodosztályú bajnokság, ha egyáltalán folytatódik”. Egyre gyakrabban hangzik el az a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) berkeiből, hogy április 16-án az együttesek megkezdhetnék az edzéseket, május 16-án pedig már hivatalos mérkőzéseket is játszhatnának. Ezzel kapcsolatban is igen borúlátóan fogalmazott Lupuţ: „nagyon nehéz elhinni, hogy edzeni vagy játszani tudunk május hónap előtt, látva, hogy mi történik Romániában és egész Európában. Nehéz megmondani, hogy mi fog történni, fogalmam sincs, de a FRF-től érkező információk túlontúl is optimisták. Őszintén szólva, nagyon nehéz konkrétan megmondani, mikor tudjuk folytatni.”

Felkészültek

A váradi edző elmondta, hogy ők bármikor készen állnak a folytatásra, hiszen az erőnléti edző külön programot dolgozott ki a fiúknak, napi rendszerességgel beszélnek velük. „Várjuk, mi lesz a FRF döntése, mikor folytathatjuk a szabadtéri edzéseket, és mikor játszhatunk. Beszéltünk a klubvezetéssel, de biztosan tudnunk kell valamit, annak érdekében, hogyan szervezzük meg a csapatmunkát” – idézte Cristian Lupuţot a liga 2.ro honlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában