Helyi sport

2020.03.05. 15:00

Az eső közbeszólt, elmarad a labdarúgó negyedosztály rajtja

E hétvégére tervezték a megyénkben szervezett labdarúgó IV. Liga tavaszi rajtját, ám az esőzések áthúzták a Bihar megyei Labdarúgó-egyesület (AJF) versenybizottsága tagjainak számításait.

Szántó F. Zoltán

Az első tavaszi, a 16. bajnoki fordulóval (Nagyváradi Egyetem–Mezőtelegdi Foresta, Vaskohsziklási CSO–Szentandrási Crişul, Borsi Viitorul–Belényesi Bihorul, Bihardiószegi SK–Székelyhídi SK, Madarászi SK–Nagyváradi CAO, Érmihályfalvi Unirea–Élesdi Crişul, Mácsapusztai Unirea–Fugyivásárhelyi SK, Váradszentmártoni CSC II.–Nagyszalontai Olimpia) e hétvégén kezdődött volna

meg a negyedosztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye, ám az e heti esőzés számos pályát áztatott el, változtatott sártengerré a megyében, ezért több csapat is kérte az AJF vezetőségétől, hogy halasszák el a rajtot.

Hajlottak is a kérésre a tegnap esti rögtönzött végrehajtó bizottsági ülésen, így egy héttel elodázták a kezdést, vagyis a jövő hétvégén a 17. fordulóval kezdődik a pontvadászat.

Ennek műsora a következő (addig a dátumig természetesen még történhet változás), MÁRCIUS 14., SZOMBAT, 11 ÓRA: Nagyváradi CAO–Borsi Viitorul (Bodola Gyula Stadion), Fugyivásárhelyi SK–Vaskohsziklási CSO (Váradalpár); 12 ÓRA: Belényesi Bihorul–Érmihályfalvi Unirea; 13 ÓRA: Élesdi Crişul–Nagyváradi Egyetem; 15 ÓRA: Székelyhídi SK–Váradszentmártoni CSC II., Nagyszalontai Olimpia–Madarászi SK (Liberty Sportközpont). MÁRCIUS 15., VASÁRNAP, 15 ÓRA: Mezőtelegdi Foresta–Mácsapusztai Unirea.

Rajtra készen

Az Érmihályfalvi Unirea fiatal, tehetséges játékosokkal erősödött a télen, új nevek a csapatnál ugyanis a Lezeu testvérek, a 22 esztendős hátvéd, Cristi (Kisjenőben, majd Biharkabán volt legutóbb), és a 19 éves balközéppályás, Alexandru, aki a Váradszentmártont hagyta el. Egy szintén fiatal labdarúgót, a 22 éves Lazeát a Nagykárolyból csábították el, és mivel az ősszel megsérült az első számú kapusuk, Kiss Márk, a Székelyhídon kölcsönben szereplő Perényi Szilárd kapus is visszatért az Unireához, aki Szász Attilával egészíti ki a kapusállományt. Szász egyébként az ősszel öt mérkőzésen is kénytelen volt beállni az Unirea kapujába, s bizony csapata alig kapott gólt. Szász egyébként a felnőtt, és az összes ifjúsági csapat kapusedzője is. A távozók listáján mindössze ketten szerepelnek, Sabău a Bihardiószeget választotta, míg Lazăr Nagyszalontára „költözött”.

Az UNIREA kerete: Perényi, Szász – Cr. és Al. Lezeu, Lazea, Crisan Roland, Dorel Jude, Doroghi Sándor, Lakatos János, Boros János,

Bacsó Attila, Sojmosán Ferenc, Széles Tibor, Alexandru Gego, Kiss Alexandru, Muresan Roland, Vlad Pop, illetve a két sérült: Kiss Márk és Cristian Urbanovschi. Edző: Ifj. Fele Sándor; klubelnök: Fele Attila. Az érmelléki klub egyébként számos ifjúsági csapattal rendelkezik, Csűri Sándor az utánpótlás és a D1 korcsoportú alakulatot tréningezi, Szabó Zoltán a C és D korosztályú csapatokért felel, míg a felnőtt együttes vezetőedzője, Fele Sándor a junior E csapatnál is edzői munkát vállalt. Ezenkívül az Unireának van még egy előkészületi csoportja, amelyik még nem játszik ugyan bajnoki mérkőzéseket, de Fele Szabolcs irányításával már megismerhették egy-egy barátságos találkozó „ízét”. Amint azt a klubelnök, Fele Attila tegnap lapunknak elmondta: „elsődleges célunk az idei bajnokságban a legjobb öt között végezni, illetve folyamatosan beépíteni a tehetséges fiatalokat a felnőtt gárdába. Ahogy most látom a dolgokat, nagyon sok csapatnak fogunk

az orra alá dörgölni tavasszal”…

Erősítés Diószegen is

Székelyhídon Kiss Sándor tréner próbálja a negyedosztályban tartani a Törit, s egyelőre a Szkirkanics – Szűcs, Marc, Kaszonyi, Rácz, Pál, Dandé, Lőrincz, Gergely, Szabó, Szász, Pap S., Jeremiás, Nagy, Máté, Daróczi, Gál, Orosz, Kéri kerettel vág neki a tavaszi idénynek. Bihardiószegen is fújnak új szelek, Ovidiu Lazăr vezetőedző nem számíthat majd az eligazolt vagy a futballt befejező Petranra, Silaghira, Borzescura, Mogára, Doboşra, Iacobra és Vătranra. Az érkezők listája sokkal hoszszabb: Fugyivásárhelyről érkezett Paşca, Suciu és Gáll, a Mezőtelegdi Forestát hagyta ott a diószegiek kedvéért Ikpe és Morgovan, a Nagyváradi CAO együttesétől igazolták le Vereşt, Farcaşt és Törököt, Mihályfalváról érkezett Sabău, illetve hazatért külföldről és játékra jelentkezett Mihale kapus.

„Az egyértelmű cél a legjobb tízben végezni, a lehető legközelebb a dobogóhoz” – árulta el céljait Ovi Lazăr vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában