Programajánló

2020.10.12. 10:00

Hamlet-bemutató a színházi jubileumon

Fotó: Vigh Laszlo Miklos

Október 16-án, 19 órától William Shakespeare Hamlet című drámájának beltéri premierjével ünnepli fennállásának 120. évfordulóját a nagyváradi Szigligeti Színház. Az új járványügyi szabályozásoknak megfelelően, a színház újabb intézkedéseket foganatosít a nézők és a művészek biztonsága érdekében.

Tekintettel arra, hogy az előadás több, mint három órát tart, ez pedig meghaladja a jelenlegi szabályozások által jóváhagyott időtartamot, a színház munkaügyi orvosával egyeztetve, az eddigi rendelkezések mellett, a következő intézkedéseket vezeti be a színház.

Az előadást két részben játssza a színház. Az első részt követően egyórás szünetet tartanak, amely alatt a közönség el kell hagyja a színház épületét. A szervezők a hatvanéves vagy annál idősebb nézőinket a szünet idején a Szigligeti Stúdióba várják, ahol választhatnak, hogy a fehér teremben Hajdu Géza, vagy a fekete teremben Dobos Imre színművészeink színházi anekdotáit hallgatják meg. A szünet ideje alatt a színház közönségforgalmi, néző- és játékterét fertőtlenítésére kerül sor. A színház kéri nézőit, hogy ezek tudatában váltsanak jegyet a Hamlet című előadásra. Azok, akik már megvásárolták jegyeiket, de a fentiek fényében nem kívánnak részt venni az előadáson, jelezzék ezt október 13-áig a színház jegypénztárában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!