Évadnyitó

2020.09.11. 09:06

Kétszer tartják meg az évadnyitó hangversenyt a filharmóniában

Fotó: Alexandru Nitescu

Jövő héten csütörtökön és pénteken (szeptember 17-én és 18-án) este is megtekinthető lesz az évadnyitó szimfonikus hangverseny a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók hangversenytermében. A repertoár: M. R. Delelende–J. F. Taillárd – Szimfóniák a király vacsoráihoz, szvit – rézfúvós oktettre, Mozart – 5. A-dúr hegedűverseny, Mendelssohn – 9. szimfónia vonószenekarra. Közreműködik Simina Croitoru (hegedű) és Romeo Rîmbu karmester. A koncert mindkét alkalommal 19 órakor kezdődik.

„Bár nagy örömmel és lelkesedéssel éltük meg, hogy a június-júliusi évadpótló koncertjeinket különösen szép környezetben tarthattuk meg a katolikus püspöki palota újjávarázsolt udvarán (…), mégis arról álmodoztunk, hogy ősztől, az új évadban már otthonunkban, az Enescu-Bartók teremben fogadhatjuk régi és új zenekedvelőinket. A kulturális intézmények működését szabályozó rendeletek alapján a kedves nézők a színpadtól három méterre elhelyezkedő széksoroktól kezdődően foglalhatnak el helyeket, valamint minden második széket szabadon kell hagyjunk, kivételt képeznek azon esetek, amikor felnőtt ül egy, maximum két 12 év alatti gyermek mellett. Ezért úgy döntöttünk, hogy heti két koncertet tartunk egy helyett. (…)” – fogalmaz közleményében Meleg Vilmos, a Nagyváradi Állami Filharmónia igazgatója, illetve Kurucz Tibor művészeti igazgató.

Szeretnék az online jegyvásárlást is bevezetni az évad során, de egyelőre csak a pénztárban lehet jegyet váltani hétfőtől péntekig, minden nap 11–16 óra között, koncertnapokon pedig kezdés előtt egy órával is, az eladható helyek függvényében. „Megértésükben és támogató jelenlétükben bízva, a Nagyváradi Állami Filharmónia teljes társulata nevében kívánunk jó egészséget minden kedves zenebarátunknak és szép, felemelő közös zenei élményeket a 2020–2021-es koncertévadunkra” – írják az intézmény vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!