Koncert

2020.07.31. 18:59

„Megzenésített” járványidőszak

Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján építette fel Thurzó Zoltán zongoraművész azt a szabadtéri zongorahangversenyt, amit 157 nap koncertkihagyás után szerda délután szervezett meg a nagyvárad-újvárosi református templom belső udvarán.

János Piroska

A koncertet az eredeti tervek szerint szombaton tartották volna meg, az időjárás azonban közbeszólt, ám a hétköznapi délután is népes közönség várta a február óta hagyományos koncertet nem adó zongoraművészt. A járványügyi intézkedések betartásával megszervezett szabadtéri koncert közönségét Herdeán Gyöngyi, a Nagyvárad-Újvárosi Református Egyházközség lelkipásztora köszöntötte, igerészleteket olvasva fel a 90. Zsoltárból. Az igei bevezetőt a Miatyánk közös elmondásával zárták.

A koncert a zeneművek által az elmúlt hónapok kronológiáját követte, azokat az érzelemvilágokat próbálta előhívni a közönségből, amelyeket az elmúlt hónapokban többnyire mindenki átélt: a veszélyhelyzet, a rendkívüli állapot, az első halálesetek hírei által okozott szorongást, a bezártságban ez egymás által „feltöltődő” családtagok támogatását, a gazdik szerencséjét, mely által négylábú kedvenceik „felhatalmazást” adtak a sétára, a rendkívüli időszak alatt tanúsított segítségnyújtást. Felhangzott többek között Chopin „Kiskutya keringője”, ismertebb nevén a Perc-keringő, Liszt Szerelmi álmok műve, az Ennio Morricone által szerzett, Az óceánjáró zongorista legendája című film egyik betétdala, de a Forest Gumpból ismert filmzene és a Piano Guys együttes egyik zeneműve is műsoron szerepelt.

A nagyváradi zongoraművész a tervek szerint legközelebb augusztus 20-án ad újabb szabadtéri koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!