Múzeumlátogatás

2020.05.25. 08:42

Ismét látogathatók a nagyváradi Körösvidéki Múzeum kiállításai

2020. május 22-től a nagyváradi Körösvidéki Múzeum, az Aurel Lazăr, a Iosif Vulcan és az Ady Endre Emlékmúzeumok, illetve a révi Zichy-barlang újra várja a látogatókat.

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács által fenntartott kulturális intézmény vezetősége és munkatársai köszönik mindenkinek, akik online felületeken, a Facebookon vagy a honlapokon nyomon követték tevékenységüket, és mellettük voltak ebben a mindenki számára nehéz periódusban. A virtuális kiállításbemutatók továbbra is elérhetőek lesznek, azoktól pedig, akik szeretnének ellátogatni a múzeumokba, az adott járványhelyzetnek megfelelően a látogatási szabályok és védelmi intézkedések tiszteletben tartását kérik. A nyitvatartási időpontok nem változtak, de minden múzeumlátogató számára kötelező a védőmaszk viselése, ezért arra kérnek mindenkit, hogy erre gondolva induljanak el otthonról.

Belépés előtt kötelező módon megmérik minden látogató testhőmérsékletét, és a belépés csak azok számára lehetséges, akiknek a testhőmérséklete nem haladja meg a 37,3 Celsius-fokot. Légúti betegségekre utaló tüneteket (köhögés, tüsszentés, orrfolyás) mutató személyek számára a belépés nem engedélyezett. A bejáratnál kézfertőtlenítőt adagoló eszközök és lábbeliket fertőtlenítő szőnyegek találhatóak, amelyek használata belépéskor kötelező.

A Körösvidéki Múzeum látogatási útvonalain egy időben maximum 15, míg a három emlékmúzeum és a révi barlang útvonalain maximum 10 fős csoportok közlekedhetnek, a személyek közötti előírt védőtávolság megtartása érdekében. A jegypénztáraknál egyszerre csupán egy személy vásárolhat jegy(ek)et. A látogatás ideje alatt a látogatóknak kötelező 1,5 méteres távolságot tartani egymás között, egy csoport látogatási ideje maximum félóra.

Előzetes időpontfoglalás esetén kérik, hogy pontosan a megbeszélt időpontban érkezzenek, hogy ne zavarják meg a látogatási rendet. A múzeumba egyedül érkező személyek belépésének módja a fenti szabályok szerint szerveződik meg. A járvány jelenlegi szakaszában tárlatvezetést nem lehet igénybe venni.

A Körösvidéki Múzeumban több látogatási útvonal működik: a vivárium; a szépművészeti részleg (Fekete József adománygyűjteménye; a Que Viva Picasso című kiállítás; Nagyváradi képzőművészek a két világháború között; Visszaszerzett tárgyak – A nagyváradi Körösvidéki Múzeum 2014 és 2019 között visszavásárolt tárgyai, valamint a Restaurált tárgyak. Évszakok, hímzett faliszőnyegek, Maria Blendeának 1968-ban a Körösvidéki Múzeum részére készült alkotásai).

Kérik ugyanakkor a látogatókat, hogy kövessék a múzeumi alkalmazottak útmutatásait és a látogatási útvonalakat. Megjegyzés: a fentebb közöltek a kormány, a Sürgősségi Helyzetek Országos Bizottsága és a Kulturális Minisztérium további rendelkezéseinek függvényében változhatnak.

Fotók: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!